De grote vakantie zit er weer op en de kinderen moeten terug naar school. Bij ons gaan alle kinderen verkleed in een thema outfit, dit jaar is het thema meet, weet, wonderland.

Voordeel thema outfit

Een thema outfit voor de eerste schooldag is best handig. Veel ouders investeren vaak in nieuwe kleding voor die eerste schooldag. Ik werd als kind steevast in het nieuw gekleed voor die dag. Eigenlijk is dat best een kostelijke aangelegenheid op die manier. Door te werken met een thema haal je die druk wat weg bij ouders.

Vaak moet je voor een thema outfit geen nieuwe zaken aanschaffen en kan je iets creatiefs doen met wat je thuis hebt liggen. Zo hadden we in het verleden al eens thema “ik ZEN op school”, “Muziek”, “De zon”, … Met al deze zaken kan je veel kanten op. Zo ook met het nieuwe thema, al heeft het me toch wat denkwerk gekost om met iets “out of the box” te komen.

Meet, weet, wonderland

In eerste instantie denk je aan Alice in wonderland, zaken die groter of kleiner zijn dan ze moeten zijn zoals een te grote trui, mini hoedje … maar je kan ook aan de slag met de andere elementen van het thema. Meten en weten, zo kan je iets doen rond meetlatten, cijfers of denken aan een gekke professor …

Wat krijg je wanneer je al deze zaken combineert? That’s right, de outfit die ik maakte voor mijn zoon.

Ik maakte met mijn cricut een meet alfabet in flexfolie die ik op t-shirt streek. Het is ook handig dat je dit t-shirt perfect kan doordragen. Het zit hem in de details.

Binnen het zelfde thema sneed ik een kapotte klok die op de achterbroekzak van een oude jeans ging. De kapotte klok gaat over weten maar ook verwonderen, want je moet even nadenken wat het precies is. Het meetlint als riem ben ik met mijn warhoofd compleet vergeten natuurlijk (het ergste is dat ik dit nu door deze post te schrijven nog maar door heb).

Om de thema outfit helemaal compleet te maken, betrokken we een gekke professor nog in het verhaal door een ruim wit hemd te voorzien van cijfers en over het geheel te dragen.

Zijn jullie pro thema outfit of toch liever gewoon gekleed naar school op de eerste schooldag?

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.