Krassen is een leuke mindfull bezigheid. Leuk om te doen en je bent zeker van een tof resultaat. Je kan leuk kraspapier kopen in de winkel, soms heb je er zelfs met leuke plaatjes onder. Zelf maakte ik een krasplaat met een zonnestelsel onder.

Creatieve linkparty

Ik liet me voor mijn knutselwerkje inspireren door mama duizendpoot, zij maakte een prikkunstwerk van het heelal en krasfolie in het thema van moppereend. Ik heb even getwijfeld om eerlijk te zijn want de stoepkrijt activiteiten van woewoe vond ik ook wel leuk, alleen schreef ik al eens een blog over buitenspelen met stoepkrijt.

Zelf vind ik krijt een moeilijk thema, maar man wat heb ik mooie zaken zien voorbijkomen deze maand. Enkele van mijn favorietjes:

Krasplaat met een tekening

Een krasplaat met een tekening is ook wel gekend als scratch art. Ik herinner me nog dat dit vroeger met zo’n kras pennetje kwam, ik was er gek op. Ik kocht onlangs ook zo’n plaat voor mijn zoontje maar merkte dat dit vrij stug was, het werkte voor mij precies ook niet zo goed. Ik dacht dat het een leuk alternatief zou zijn om er zelf eentje te maken die vlotter wegkrast. Het heelal van het prikkunstwerk inspireerde me om met pandakrijtjes aan de slag te gaan. Zoals ik eerder al schreef, kan je de kleuren hiermee mooi doen overlopen.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  • Maak met pandakrijtjes een mooie tekening van het zonnestelsel op zwart papier.
  • Spat met witte of gele verf op de tekening zodat je het idee van sterren in de lucht krijgt.
  • Doe de zwarte verf samen met wat afwasmiddel in een mengpotje en roer goed door elkaar. Het afwasmiddel is zodat de verf zou hechten op de vettige ondergrond van de oliepastels.
  • Schilder over je mooie gekleurde planeten met het zwarte mengsel.
  • Laat drogen

Eenmaal alles goed droog is kan je jouw kindje met een stokje, kras pen of muntstuk de zwarte verf weer wegkrassen. Zo tovert hij of zij de mooie tekening van het zonnestelsel terug, maar dan gewoon iets minder fel.

Uiteraard is dit ook mogelijk met andere tekeningen. Je kan zelfs een groot gekleurd vlak maken van je blad en volledig zwart schilderen en zo standaard kraspapier zelf maken. Wat overigens ook een super leuke activiteit is voor kinderen.

Benieuwd naar de favorieten van de collega’s? Neem dan zeker eens een kijkje op de kanalen van Mama duizendpootElsaRblog, MelDIY en Linspiration.

Volgende week komt er een nieuwe linkparty aan, deze keer met het thema ‘pompoen’, dus bereid jullie maar al voor!

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Krasplaat van het zonnestelsel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.