Haken is ideaal voor het maken van persoonlijke en kleine geschenkjes. Ik ging aan de slag met het maken van leuke feest- en gelukspoppetjes volgens het boek van Annemarie Aerts (ook gekend van Haakidee).

Wat kan je maken?

In eerste instantie is het boek gebaseerd op het maken van gelukspoppetjes, maar Annemarie heeft er ook voor gezorgd dat je er met dezelfde basis perfect een boekenlegger, ketting of potloodtopper van kan maken. Perfecte creaties om als traktatie– of brievenbus geschenkje in te zetten.

Het boek bevat zo’n 25-tal figuren, zowel dieren als mensen, maar eigenlijk kan je er meer mee maken want ze werkte ook uit hoe je en strikje of hoedje kan voorzien om het extra feestelijk te maken.

Bekijk het inkijkexemplaar

Alles is heel eenvoudig uitgelegd. De verschillende mogelijke varianten en uitbreidingen (zoals het strikje of de feesthoed) vind je terug in het begin van het boek.

Aan de slag

Om te beginnen maakte ik een gelukspoppetje. Ik had namelijk nog van die grote houten kralen liggen van mijn catproof kerstversiering en zocht  nog een duidelijk doel hiervoor. Zoonlief koos een paard uit voor de eerste creatie.

HakenPaardje

Tip: Maak je het paard wit met regenboog manen, heb je al bijna een unicorn.

Ik denk dat ik nog wel wat van die gelukspoppetjes maak, lijkt me een leuk idee voor zijn verjaardagtraktatie in november.

Omdat ik ook enorm van woordspelingen houd, dat heb je vast al gemerkt aan de juf geschenken zoals de bruisballen voor het bruisende schooljaar, wou ik ook nog een potlood topper maken: Jij bent een echte topper!

HakenBaby

Inspiratie

Eigenlijk kan je de basis uit het boek feest- en gelukspoppetjes haken voor 1001 zaken gebruiken. Hierbij alvast enkele ideetjes waar ik mee aan de slag wil:

  • Een sleutelhanger met enkel een hoofdje
  • Een bijtring
  • Fopspeenketting
  • Vingerpoppetje som poppenkast mee te spelen
  • Gebruiken om een peg poppetje mee te versieren

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

One Reply to “Haken: feest – en gelukspoppetjes als klein geschenk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.