Een mooie tekening maken, maar dan net even anders. Tekenen met krijt op zwart papier kan een heel leuk effect geven.

Je kan hiervoor gebruik maken van pandakrijtjes maar het kan ook perfect met bordkrijt, stoepkrijt of zelfgemaakte krijtjes. Het effect is iets anders afhankelijk van het soort krijt dat je kiest.

Met pandakrijtjes

Wanneer je zoekt op “tekenen met krijt op zwart papier,” zal je vooral tekeningen tegenkomen die gemaakt zijn met pandakrijtjes of pastelkrijt. Dat komt omdat pastelkrijt heel erg dekkend is en de kleuren heel erg tot hun recht komen op het zwarte papier.

Schoolboard krijt

Heb je geen pastelkrijt in huis, maar wel gewone krijtjes? Hiermee kan je ook perfect op zwart papier gaan tekenen. Het resultaat is ook mooi, extra leuk omdat je deze net iets meer kan vervagen en een mooi effect kunt bereiken.

KrijtMelkweg

Het nadeel is natuurlijk dat je de krijt kunt wegwrijven en dat het afgeeft. Dit kan je makkelijk oplossen door er haarlak op te spuiten. Dit zorgt ervoor dat je de kleuren kunt fixeren en dat ze mooi blijven zitten voor een blijvend resultaat.

Hebben jullie al eens zelf krijt gemaakt? Of maakte je zelf een leuk werkje met krijt, deel ze zeker in de linkparty, je vind deze terug onder de blog over pandakrijtjes. Wie weet kan jij op het einde van de maand dan de creatieve linkparty badge plaatsen. Er worden verschillende badges uitgedeeld door onder meer Mama duizendpoot, MelDIY, Elsa R blogLinspiration en mezelf.

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.