Mijn favoriete seizoen, de zomer, ik kijk er elk jaar naar uit. Liefst geniet ik dan ook van de zonzekerheid in het buitenland. Dit jaar kon dat niet, we hadden geen zin in de hele test- en maatregelen rompslomp. Helaas, want het weer is nog niet zo top geweest. Toch weerhoudt het ons niet om onze zwemkledij boven te halen en te genieten van een deugddoende duik.

Zwemmen

Zoonlief is in de paasvakantie echt van start gegaan met leren zwemmen. Na de waterwenning die ik met hem deed, was het tijd voor een privé zwemjuf. Het gaat best vlot, hij heeft al zijn 25m brevetje in rugcrawl afgelegd. Wanneer hij lesjes heeft, maak ik van de gelegenheid gebruik om zelf ook een half uurtje te zwemmen. Zo blijf ik ook in beweging en geniet ik van mijn favoriete sport.

Tot voor kort had ik een vrij basic badpak om mee te zwemmen, weinig vrouwelijk of flatterend. Maat ons eerlijk zijn, als vrouw wil ik mij ook mooi voelen tijdens het sporten. Een shopmiddag leverde mij dan ook een heel mooi en vrouwelijk badpak met luipaardmotief op. Nu ga ik nog liever zwemmen met zo’n mooie zwemkledij.

Zwemmen

Aquapark

Door vaak naar het zwembad te trekken, is gebleken dat zoonlief ook gek is op waterglijbanen. We hebben dan ook al een aantal keer het Lago bad in Brugge bezocht, ideaal om te doen op een regenachtige dag. In Lago zijn heel wat leuke glijbanen, een wildwaterbaan, survival parcours … Ook op zonnige dagen een aanrader want er zijn een aantal buitenzwembaden, ligbed en opblaasbare slides. Voor ons een echte topper, want het is niet ver en afhankelijk van het weer of wat je wil doen, kan je kiezen welke zwemkledij je draagt: badpak of bikini.

Buiten

Het liefst geniet ik wel van de zon buiten, liggend aan het zwembad of het strand terwijl ik geniet van een goed boek en me eens kan verfrissen wanneer het nodig is. Ik heb dan ook meer dan 1 bikini in mijn kast liggen, vorig jaar kocht ik nog een met een hoge taille om mijn mamabuikje wat weg te moffelen. Guess what, een hoge taille is  minder flatterend dan een lage. Dus besloot ik tijdens mijn shoppingmiddag nog een nieuwe bikini mee naar huis te nemen ook. Zoonlief en manlief kregen ook een nieuwe zwembroek dit jaar, ik mag dan toch ook iets nieuws?

Bikini

Het is nog niet echt strandweer geweest, toch niet op een werkvrij moment waarop we nog geen plannen hadden. Mij nieuwe bikini heeft het zonlicht wel al eens kunnen absorberen in onze tuin, aan het zwembad.

Ben jij team bikini of team badpak? Team binnen of buiten zwemmen?

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.