Tweedehands spullen kopen en verkopen, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Het vraagt veel tijd en energie, levert soms al eens problemen op maar het is toch oh zo handig.

Tweedehands kopen

Wij hebben maar één kindje, meteen ook ons eerste kindje. Als nieuwboren ouder wil je dan ook het beste van het beste voor dat kindje, bij ons was dat zo en daarom kochten we alles nieuw. Achteraf gezien geen zo’n slimme zet, want veel dingen gebruik je helemaal niet of heel weinig. En met tweedehands kinderwagen was zeker en vast ook heel goed geweest.

Kleertjes kopen we nog steeds nieuw voor hem maar voor mezelf shop ik die vaak op tweedehands websites online, ook een puber in tweedehandskledij lijkt me zeker een haalbare kaart.

Meestal sla ik mijn slag op vinted, vroeger gebruikte ik ook nog facebook marktplaats maar dat liep minder vlot. Het online betalen op vinted maakt alles zo makkelijk. Het is wel wat zoeken naar kleding die nog nieuw of zo goed als nieuw is maar op die manier kan je vaak koopjes doen.

Ook boeken koop ik vaak tweedehands online, deze vind ik ook soms via vinted, al kijk ik hiervoor liever op facebook marktplaats en 2dehands.be. Ook booksinbelgium is een van mijn favoriete tweedehands shopping sites.

Tweedehands verkopen

Initieel dacht ik dat verkopen van tweedehands eenvoudiger was fysiek, niet online. Denk aan een tweedehandsbeurs of rommelmarkt. Eerlijk? Helemaal niets voor mij. Het leverde vooral veel werk op en weinig tot geen opbrengst.

Online is een veel beter medium hiervoor: ik neem rustig foto’s wanneer het mij uitkomt, structureer ze goed in folders op mijn gsm en plaats die online als ik eens ergens moet wachten in een wachtzaal of zo. Ideaal om verloren tijd zinvol te besteden.

Het heeft ons ook al heel wat opgeleverd. Of ja, het heeft ervoor gezorgd dat ik minder spullen weggooi en dat ze een nieuw leven krijgen. Welke zijn voor mij de ideale platformen:

  • Vinted: kleding en schoenen, al heb ik wel al geleerd op te letten om extra details van labels en verpakking te nemen want ik ben al 1x opgelicht geweest bij de verkoop.
  • 2dehands.be: grotere zaken zoals fietsjes, kinderwagen, bouwmateriaal
  • Facebook marketplace: speelgoed,

Kopen jullie vooral nieuw of tweedehands? Verkopen jullie zelf ook spullen online? Zijn er nog platformen die jullie mij kunnen aanbevelen? Ik lees het graag in de comments.

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.