Het is bijna pasen, de zon is al in het land en het is dus hoogtijd om wat lente in huis te halen. Wij maakten een vogelnestje om het huis wat op te vrolijken, doen jullie lekker mee?

Wat heb je nodig?

Vogelnestje kind

Hoe ga je te werk

  1. Knip het kartonnen bordje doormidden (halverwege is ideaal).
  2. Schilder de bolle kant van het kartonnen bordje in een zelf gekozen kleur. Wij kozen voor groen om de lente wat in huis te halen, maar bruin of eender welk ander kleur kan dus ook perfect.
  3. Terwijl het bordje droogt, kan je van gekleurd papier de vogeltjes knippen. Zelf koos ik een eivorm omdat het bijna pasen is. Zoonlief heb ik geen voorgetekende prent gegeven zodat hij zelf vrij kon knippen, zo leren ze de vormen wat inschatten. Je kan er zoveel knippen als je wil om in het nestje te stoppen, wij kozen voor 2, maar 3 of meer kan ook heel goed.
  4. De vogeltjes kan je versieren met oogjes en een bekje, dit kan je tekenen maar met andere stukjes papier kan je dit ook goed plakken.
    Tip: wiebeloogjes lijken me ook erg leuk om te gebruiken hiervoor
  5. Eenmaal het bordje droog is, kan je takjes kleven op het bord, zo maak je een echt vogelnestje. Dit doe je door lijm te strijken op de gekleurde kant en vervolgens de takjes erop te duwen.
  6. Is alles droog, dan kan je de vogels aan de achterzijde vastmaken, kleef ook wat veren bij de vogeltjes. Dit deed ik zelf met plakband.
4xlente

Hier staan de vogelnestjes fleurig te blinken op de kast, ik ben benieuwd naar jullie lente creaties.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.