Dat ik gek ben op fotoproducten is al lang geen geheim meer. Wat ik altijd mis in het aanbod van webshops die fotoproducten maken is het spel ‘wie is het’. Dat lijkt me nu echt iets wat mensen willen maken met persoonlijke foto’s. Ik alvast wel, daarom besloot ik om foto’s te laten drukken en zelf aan de slag te gaan voor ons gepersonaliseerd wie is het-spel.

Wie is het

Wie is het is een leuk raadspel dat we allemaal kennen van vroeger. Je speelt het met twee. Elke speler kiest een geheime persoon en dan moet je aan de hand van ja/neen vragen ontdekken wie de tegenspeler gekozen heeft. Pas als je denkt dat je het zeker weet, mag je raden, want raad je fout, dan ben je verloren.

Wie is het spel

Wat heb je nodig?

 • Twee houten planken
 • Houten rechthoekjes
 • Foto’s 2x klein formaat en 2x middelgroot formaat
 • Scharnieren
 • Nageltjes
 • Verf
 • Hamer
 • Potlood
 • Meetlat
 • Sterke lijm
Wie is het maken
Tip: de kleine nageltjes zijn moeilijk om vast te houden, een tangetje kan helpen om het makkelijker te maken

Hoe ga je te werk

 1. Schilder (indien gewenst) de kleine houten rechthoekjes in een kleurtje
 2. Knip de foto’s en plak deze op de rechthoekjes
 3. Meet de afmetingen van de kleine rechthoekjes af op de grote planken zodat je 2 of 3 rijen met foto’s kunt vormen
 4. Timmer de scharnieren vast op de juiste plaats op de grote plank zodat je in de volgende stap de foto’s kunt vastmaken hieraan
 5. Lijm de fotoplankjes (bij mij waren ze te dun om te timmeren) vast aan de andere kant van de scharnieren
 6. Vooraan op de plank lijmde ik een houten rechthoekje dat ik in 2 zaagde. Deze lijmde ik vast met een millimeter afstand zodat er later een kaartje tussen kan.
 7. De kaartjes maakte ik door aan de achterzijde van de foto een foto met worteltjes te lijmen, dit kan ook met gekleurd papier.
 8. Eenmaal de fotokaartjes klaar zijn, lamineer ze dan zodat de foto niet loskomt van de mooie achterkant.

Tip: doordat je 2 versies van de kaartjes maakte, kan je niet enkel wie is het spelen met deze creatie maar dus ook memory.

Wie is het memory
Met de kaartjes kan je ook perfect memory spelen

Het spel is nog niet volledig klaar, plank 2 is nog in de maak. Omwille van de lock down heb ik nog niet voldoende scharnieren kunnen bemachtigen. Ik ben wel enkele keren terug geweest naar de winkel omdat de scharnieren niet soepel genoeg waren. Dit is dus een tip die ik kan meegeven, let er in de winkel al op dat de scharniertjes vlot open en dicht gaan.

Begint het al te kriebelen om ook aan de slag te gaan met foto’s of misschien zelf een wie is het spel te maken? Wacht dan niet langer want dankzij  Smartphoto mag ik iemand van jullie ook blij maken, ik mag namelijk een shoptegoed van maar liefst 25 euro wegschenken.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten dat je meedoet en wat je zou willen kopen met het shoptegoed.

Daarnaast zou ik het leuk vinden (niet verplicht) als je:

Foto

Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “liefde” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo, Mama duizendpoot, Knutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Deelnemen kan tot en met 12 april 2020 (Pasen!). De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd. 
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

5 Replies to “Wie is het, maak het zelf met foto’s (met give away)

 1. Ik doe graag mee!
  Ik zou met het shoptegoed wat kaartjes versturen naar familie en vrienden omdat we door deze lockdown light iedereen al weken moeten missen.

 2. Wat een leuk idee om het spel zelf te maken.
  Ik zou van het shoptegoed iets voor mijn vader uitzoeken voor zijn verjaardag. Want dat kunnen we nu niet met zijn allen vieren. Hij en oma missen de kleinkinderen erg, dus iets met een foto van de kleinkinderen zal zeker in de smaak vallen.

 3. Ik zou graag een mooie foto van onze kinderen naar hun opa’s en oma’s willen sturen. Ze zien ze nu natuurlijk lange tijd niet en dat vinden ze echt jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.