Zeker rond dit moment van het jaar worden we er vaak mee geconfronteerd: rouwen. Het is niet altijd makkelijk om dit bespreekbaar te maken met kinderen. Een prentenboek zoals Wat ik je nog wilde zeggen kan hier zeker mee helpen.

De oma van de jonge vos is ziek en sterft. Hij wil haar nog een brief schrijven maar kan de juiste woorden niet vinden, hij haalt allerhande herinneringen op aan zijn oma en weet uiteindelijk wat hij haar nog wilde zeggen.

Wat ik je nog wilde zeggen, vosje wil een brief schrijven

Een ontroerend, poëtisch verhaal over de complexe emoties die we voelen wanneer we iemand verliezen. Het boek neemt ons mee door alle fases van rouwen en gebruikt heel erg mooie metaforen. Het lezen van dit prentenboek duurt echt niet lang want het bestaat uit weinig woorden. Maar woorden zijn bij verlies niet altijd nodig, de beelden die je voor jezelf creërt spreken voor zich en zijn meer dan genoeg. Dit mag wat mij betreft de boodschap van dit boek zijn.

Een korte review maar het boek Wat ik je nog wilde zeggen mag zeker niet ontbreken in je thuisbibliotheek wanneer je met kinderen over rouwen wilt praten.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.