Enkele maanden thuis uit werken, doet toch iets met een mens. Je hebt meer tijd om thuis te letten op de zaken die je storen, in ons geval dus de bureau. Nog niet zo heel lang na de vorige werken, zijn we er weer ingevlogen ten huize webkonijn.

Bureauruimte

Dit keer geen gigantische aanpassingen die weken tijd in beslag zullen nemen. Geen 7 weken boven leven zonder keuken, maar wel een 2 tal weken de keuken inpalmen met computers en schermen.

Werken in de keuken

De reden voor de verandering was eenvoudig. Al een lange tijd staan er heel wat dozen in de bureau ruimte omdat we nog geen kasten hebben. We wilden heel graag een ingebouwde kast in die ruimte en als ze dan toch moeten werken, wel ja, dan ook liefst meteen een nieuwe vloer. De kurk die er lag is namelijk verkleurd door de zon.

Na het lange thuiswerken is ook gebleken dat naast elkaar zitten aan een lange bureautafel geen ideale setup is. Helemaal niet voor mijn man want deze dame hier is nogal vaak terug te vinden in digitale meetings en telefoongesprekken. Dus de setup zal ook veranderen en we zullen – net als nu in de keuken – tegenover elkaar zitten. De schermen en een tussenwandje vangen dan een deel van het geluid op.

Dat is niet alles

Net zoals ik een bezige bij ben, is mijn man dit ook. We hebben beiden niet heel veel geduld wanneer het aankomt op het huis in orde hebben, liever gisteren dan vandaag. Dus ook een aantal andere zaken worden – hopelijk dit jaar – nog aangepakt:

  • Een dakraam in de badkamer, om een of andere gekke reden hebben de vorige eigenaars van ons huis ervoor gekozen om een raampje in de douche te plaatsen. Deze kijkt dan wel uit op daken maar het voelt soms toch nog eens onwennig.
  • Herinrichting van de slaapkamer van zoonlief. Hij is 6 jaar geworden en ook al is zijn kamer heel sober, neutraal en helemaal niet baby achtig. Ik denk dat hij het wel fijn zou vinden om zelf ook wat mee te kunnen beslissen.
  • De voorgevel. Onze voorgevel is niet zo heel mooi, we hadden nog zo’n ouderwets blauw huisnummer waar zelfs een stuk van afgebroken is. Ik heb alvast een nieuw en stijlvol RSV zwart huisnummer in de handen van mijn man geduwd zodat dat toch al in orde is. Wie weet kunnen we ook de muur nog in een mooier kleurtje steken.
  • Als we de buitengevel schilderen, kunnen we meteen ook de voegjes aan de achtergevel herwerken en de omheining van de tuin onder handen nemen.
  • Ons rommelkot zal wat kunnen leeggemaakt worden eens er kasten in de bureau staan. Stiekem hoop ik dat ik van deze ruimte een hobbyruimte kan maken. Op deze manier kan ik het beneden ook netjes houden en slingert er niet overal in huis hobby materiaal rond.

Jep het is veel en we zullen stap voor stap moeten werken en “geen paard te loop verslaan” zoals dit hier in West-Vlaanderen zeggen. Het zal vast niet allemaal dit jaar lukken, maar man, wat kriebelt het om de resultaten te zien.

Kriebelt het bij jullie ook zo om de zaakjes in huis op orde te brengen?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.