Geen nieuw jaar zonder mooie wensen. Ik besloot om aan de slag te gaan met papier en 3d wensengeltjes te maken voor onze feestbubbel. Met deze wensengeltjes wensen wij elkaar de mooiste dingen voor 2021.

Het idee

Het idee van de wensengeltjes is eenvoudig. Elk gezinslid krijgt evenveel engeltjes als er gezinsleden zijn. Daarop schrijven ze voor elk gezinslid, incl. zichzelf, een wens voor het komende jaar. Deze wensen spreken we nog uit naar elkaar toe alvorens we de engeltjes afwerken. Daarna gaan ze de wensdoos in om op het einde van volgend jaar terug boven te komen. Dan gaan we namelijk kijken of onze wensen zijn uitgekomen.

Wensengeltjes

Een wens

Een wens opschrijven is, zeker voor een kind, niet eenvoudig. Daarom kan het handig zijn om eerst kort even uit te leggen wat een wens is: “iets wat je heel graag wil of wil dat gebeurt, maar dan vooral de niet materiële dingen.” Het kan ook helpen wanneer ouders en/of oudere kinderen eerst hun wensen formuleren zodat het jonger kind een idee krijgt van wat een wens precies is.

Zelf wensengeltjes maken

Je kan de wensengeltjes niet enkel voor het begin van het jaar gebruiken, maar ook voor een groot feest zoals communie- of lentefeest. Als juf kan je dit misschien gebruiken in het begin van het schooljaar om de wensen voor het schooljaar neer te pennen, denk dan aan wensen zoals leren lezen, leren rekenen, nog tijd hebben om te spelen, niet zoveel huiswerk … Je kan er alle kanten mee uit.

Wat heb je nodig?

 • Stevig papier in verschillende kleuren
 • Engeltjespatroon
 • Schaar
 • Viltstiften, lijm, kleurpotloden, gekleurd papier, glitters … om te versieren
 • Een balpen
 • Nietjesmachine of plakband

Hoe ga je te werk

 • Teken het patroon van het wensengeltje op stevig gekleurd papier en knip uit.
 • Versier de wensengeltjes volgens je eigen gevoel. Je kan ze haar geven, glitters op hun jurk, inkleuren, een gezichtje tekenen … laat je fantasie de vrije loop.
 • Schrijf een wens op de achterzijde van de jurk van het wensengeltje, zodat deze onzichtbaar wordt wanneer je het jurkje dichtrolt.
 • Maak het rokje dicht met een nietje of wat plakband. Vervolgens plooi je het lichaampje en de armpjes nog wat naar voor zodat het mooi blijft staan.

De engeltjes kan je, net als ons, in een wensdoos stoppen maar je kan ze ook op andere manieren inzetten. Je kan ze uitzetten in huis/de klas, je kan ze ophangen in een wensboom (misschien in aanloop tot pasen of kerstmis). De mogelijkheden zijn legio wanneer je begint te brainstormen.

wensengeldoosje

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “3D” Je kan ook met de linkparty meedoen door een bericht achter te laten hieronder of je foto’s te delen via instagram of facebook met de hashtag #creatievelinkparty.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Mama duizendpoot, MelDIY en Elsa R blog.

Elke eerste zaterdag van de maand starten wij met een nieuw thema. Aan het einde van de maand zullen mijn drie creatieve collega’s en ikzelf elk onze favoriete deelnames delen op onze websites. De deelnames kunnen ook worden gedeeld op ons Pinterest bord. 

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

3 Replies to “Wensengeltjes, wensen voor het nieuwe jaar

 1. Pingback: 3d pop up kaart - Mel DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.