Het jaar rond van Evelien van Dort is een leuk kinderboek met allerhande verhalen over Lucas, Noor, hun ouders, oma en hond Roska. Het boek bestaat uit allemaal verschillende korte verhaaltjes over hoe de kinderen hun jaar beleven.

Evelien van Dort

Evelien van Dort is een schrijfster van nog geen 60 jaar oud maar ze heeft wel al heel wat boeken uit haar pen laten vloeien. Als ik me niet vergis is “Het jaar rond” haar 80ste kinderboek. Je moet weten dat haar eerste boek uitkwam in 1997, wat een dame.

Het jaar rond

Noor en Lucas wonen aan de rand van een dorp vlak bij de rivier. Het boek omschrijft een jaar uit hun leven met al zijn hoogtepunten zoals verjaardagen, Sint-Maarten, Sinterklaas, Advent, Kerstmis, Pasen …. maar soms ook minder mooie momentjes. Alles komt zowat aan bod wat van belang is in een kinderleven. Dit maakt het boek dan ook heel herkenbaar en begrijpbaar voor kinderen.

Het boek is opgedeeld in vijf grote hoofdstukken: de vier jaargetijden en de grote vakantie. “Het jaar rond” bestaat het uit verschillende korte verhaaltjes, ideaal om elke avond eentje van voor te lezen. Of voor oudere kinderen, ideaal om elke avond een verhaaltje te lezen.

Zelfs voor ouders die het niet zien zitten om elke avond voorlezen, is het een leuk boekje. Je kan het namelijk op eender welk moment openslaan en een willekeurig verhaal voorlezen rond een bepaald thema of seizoen. Elk verhaal heeft namelijk een apart begin en einde, zonder dat je voorkennis nodig hebt uit de rest van het boek.

Hetjaarrondboek

Het boek is geschreven voor kinderen van de leeftijd van 5 tot 9 jaar, omdat de verhalen het best bij hun leefwereld aansluiten. Ideaal om in huis te halen of even te lenen bij de bibliotheek!

Koop jouw exemplaar van Het jaar rond. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.