Na ons enthousiasme over het eerste sprookjeshuwelijk van Buffalo Bill en de kleine Zeemeermin waren we ook benieuwd naar Ali Baba en de zeven dwergen. Zou het ook weer zo gek en grappig zijn? Ik kan je nu al verklappen van wel.

Sprookjeshuwelijk

In het boek Ali Baba en de zeven dwergen ondekt de arme houthakker Ali Baba per toeval de grot van de 40 rovers (of ja, 39 want een rover is doof en hoort nooit de bevelen van zijn baas Fluffy). In deze grot verstoppen ze hun geheime schat, of ja hun gestolen waren. De diamanten die ze in de grot opslaan hebben zij namelijk ontvreemd van de zeven dwergen. Zowel de rovers als de dwergen hebben gekke namen die best toepasselijk zijn voor hun personages.

Wanneer Ali Baba de dwergen ontmoet en het verhaal over hun gestolen diamanten maar ook over Sneeuw-wiewietje, het arme schaap, hoort, besluit hij hen te helpen. Ze stelen de diamanten terug van de rovers maar die laten dit niet zomaar gebeuren. Het gevolg: een grappige tweestrijd tussen de rovers enerzijds en Ali Baba met de 7 dwergen anderzijds.

Ali Baba en de zeven dwergen

Het verhaal is, net als het vorige sprookjeshuwelijk, avontuurlijk en grappig. Doorweven van kleine details die het voor ouders ook leuk maakt om mee te luisteren of voor te lezen.

Oudere kinderen kunnen het verhaal zelf lezen of meelezen. Bij het meelezen kan het soms lastig zijn dat er in het audiobook soms wat extra tekst werd toegevoegd. Maar Philip Maes, die zowel de schrijver is van het boek als de persoon die het luisterboek brengt, blijft super om naar te luisteren!

Bestel jouw sprookjeshuwelijk Ali Baba en de zeven dwergen of het ander luisterboek uit de reeks Buffalo Bill en de kleine zeemeermin.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.