Wetenschappelijke experimenten prikkelen de nieuwschierigheid en creativiteit. Ik vind het altijd leuk om zo’n experimentjes op te zetten maar vaak heb ik geen inspiratie of kan ik het fenomeen niet goed uitleggen aan mijn kind. Gelukkig bestaan er leuke boekjes zoals die van Usborne STEM.

Het leuke aan dit boek is dat het laagdrempelig is en dat je de benodigde materialen voor de experimenten gewoon in huis hebt. Geen dure of gekke zaken dus om samen met je kind de wetenschappelijke wereld te ontdekken.

Het is een leuke en creatieve manier om aan de slag te gaan en het logisch denken te stimuleren, klinkt eigenlijk een beetje saai als ik het zo omschrijf. Maar eigenlijk doe je iets leuks en leer je samen terwijl iets bij. Je hoeft niet alle experimenten in 1 middag te doen natuurlijk, gewoon op een kort momentje dat je even tijd hebt, samen een proefje doen.

Onlangs had ik een half uurtje toen mijn eten in de oven zat en probeerden we een proefje waardoor je met een bokaal vol water en wat tekeningen, toch dingen te zien krijgt die je niet meteen zou verwachten: een groter oog, een vis die de andere kant opzwemt of zelfs een tekening die compleet verdwijnt.

Bladzijde uit het boek wetenschappelijke experimenten van Usburne STEM

Op mijn instagram postte ik ook een filmpje van hoe je muziek kunt zien, ook dit experimentje komt uit dit boek.

We hebben nog goed gelachen met dit experiment en de dansende peper. Ik kan het experimentenboek dus zeker aanraden. Koop alvast jouw exemplaar van wetenschappelijke experimenten .

Op zoek naar meer educatieve ideetjes? Bekijk dan nog meer tips om al spelend te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.