De Buurtpolitie is een Belgische televisieserie die een fictief politiekorps volgt tijdens het werk. De afleveringen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen en zijn vooral populair bij kinderen.

Zoonlief keer hier ’s morgens vaak naartoe tijdens zijn ontbijt en stiekem vind ik de serie ook best wel leuk om mee te volgen. Leuke boekjes binnen dit thema vind ik dan ook erg leuk voor kinderen die fan zijn van de reeks of waarvan het beroep politie hen aanspreekt.

Stripreeks

In 2017 verscheen het eerste stripboek van de televisiereeks. Deze werkd geschreven en getekend door Nix. Ik denk dat er nu al een 20-tal strips uit zijn in de reeks en ze zijn net zo leuk als de serie.

Welkom bij de politie!

Heel wat kinderen dromen ervan om later politie te worden maar weten niet altijd goed wat dit allemaal inhoudt. Aan de hand van het boek Welkom bij de politie! kunnen ze heel veel bijleren, niet enkel door te lezen maar ook door zelf dingen te doen. Op het einde van het boek vind je en examen en kan je ook een diploma uitknippen als je geslaagd bent, hoe cool is dit?

Bekijk het Welkom bij de poltiei! inkijkexemplaar

Tattoos

Tattoos kunnen helpen om boeven te identificeren, maar ook politie agenten en coole kinderen hebben leuke tattoos!

In dit pakketje met buurtpolitie tattoos vind je zo’n 45-tal tatoos met ontwerpen van onder andere de buurtpolitie personages. In het doosje zit ook een klein boekje met een aantal leuke spelletjes, kleurplaten en knutseltips om met de tatoeages aan de slag te gaan.

En voor de mama’s: de tattoos doe je niet weg met disolvant maar met baby olie. Ik leerde dus ook nog iets bij!

De buurtpolitie tattoos

De Buurtpolitie Doolhovenboek

Doolhoven bieden een uitdagende puzzelervaring, ik vond dit als kind altijd al leuk, nu soms nog. Ik kon soms echt genieten van zo’n focus momentje om de juiste route door het doolhof te vinden. Zo’n soort boeken zijn altijd een goed idee voor kinderen, ik ken eigenlijk geen enkel kind die dit niet graag doet. Het Buurtpolitie Doolhovenboek zorgt voor wat extra uitdaging want bovenaan de bladzijde staat een klokje, het is de bedoeling dat je het eindpunt weet te vinden binnen die tijd, spannend!

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

One Reply to “De buurtpolitie: leuke strips en boekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.