Loombandjes zijn kleurrijke elastiekjes die samengevoegd kunnen worden om unieke armbandjes en accessoires te maken. Ze zijn weer helemaal in, hier alvast toch. Ik neem je graag mee in de wondere wereld van deze elastiekjes.

Armbandjes

Het maken van armbanden en vriendschapsbandjes is een makkelijk loomproject om mee te starten. Laat je kinderen de kleuren kiezen en de patronen bepalen en creër de leukste bandjes.

Maak je de armbandjes enkelvoudig, dan krullen ze iets op eens ze gemaakt zijn, 3 laagjes vind ik ideaal maar ook de dikkere bandjes gemaakt met zo’n puniktoestelletje zijn best leuk.

Sleutelhangers of figuurtjes

Loombandjes kunnen ook worden gebruikt om schattige sleutelhangers of figuurtjes te maken. Laat je kinderen hun favoriete figuren of vormen kiezen, zoals een wortel (webkonijn, weet je wel) dieren, bloemen of hartjes, en maak ze met behulp van de loombandjes. Op youtube vind heel wat tutorials voor figuurtjes waarvoor je enkel een haakje nodig hebt, deze vind je in elke starterspakket. Zelf vind ik de loom-less video tutorials van crafty ladybug creations wel heel handig om mee aan de slag te gaan.

Meer loom en moeilijker

Ik denk dat wij ons toch een loombord gaan aanschaffen want dan kan je nog veel meer leuke dingen maken. Mijn zus maakte bijvoorbeeld deze keileuke armband;

Armband met loombandjes

Maar met een loombord kan je nog veel meer leuke dingen maken zoals: een potloodhouder, bladwijzer, complexere figuren en dieren, tasjes, telefoonhoesjes … er zijn zelfs al mensen gek genoeg geweest om een loomjurk te maken.

Haal die loombandjes dus tevoorschijn en ga aan de slag met leuke en creatieve loomprojecten!

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.