Een gezellige picknick is de ideale manier om samen met familie of vrienden te genieten van het mooie zomerweer.  Met deze tips zorg je ervoor dat alles perfect verloopt.

Locatie

Picknicken kan je zowat overal: in het park, op het strand, in het bos, … waar je gaat picknicken hangt een beetje af van het weer en je gezelschap. Als er veel wind is, ga je bijvoorbeeld beter niet naar het strand. Als koppel zoek je misschien graag een rustig romantisch plekje en met kinderen ben je vast graag in de buurt van een speelplein.

Er zijn heel wat locaties waar tafeltjes aanwezig zijn, maar je kan ook perfect picknicken op een Picknickdeken. Deze draag je dan mee in een handige draagtas zoals deze deze maxishopper die ik liet personaliseren bij smartphoto. Ook handig voor een sportmatje of een handdoek wanneer je naar zee gaat.

Maxishopper met yoga mat

Drinks

Verfrissende drankjes mogen zeker ook niet ontbreken op een picknick. Denk aan een lekkere cocktail of mocktail voor de grote mensen maar vergeet ook de kinderen niet. Misschien kan je naast water ook een lekkere smoothie voorzien?

Vergeet geen bekers of onbreekbare wijnglazen mee te nemen en een keukenrol om deze af te drogen nadien.

Lekker eten

Lekker eten hoeft niet altijd veel werk te zijn, al kan je het zo gek maken als je zelf wil. Je hoeft heus niet heel je keukeninhoud mee te sleuren op een picknick. Ik lijstte enkele eenvoudige maar lekkere ideetjes op:

  • Een quiche
  • Apero hapjes zoals kaasjes of salamiworst die je kan snijden op een tapasplankje
  • Brood (stokbrood, naan brood, turks brood, regenboogbrood …)
  • Pastasalade
  • Wrap rolletjes met humus en groentjes
  • Tortilla chips met guacamole
Picknick eten

Wil je toch wat gek doen? Vul dan een koelbox met wat vlees en gesneden groentjes en ga aan de slag met een picknickbarbecue of wegwerpbarbecue.

Ben je met een groter gezelschap, verdeel het werk, laat je verrassen en ga voor een potluck waarbij iedereen iets meebrengt.

Spelletjes

Zeker met kinderen zijn spelletjes een echte meerwaarde om er een leuke picknick van te maken. Je kan halthouden in de buurt van een speelplein maar je kan ook zelf wat voorzien. Zo kan je een compact gezelschapsspel meenemen zoals uno, maar ook een frisbee, vangbal spel of kubb zijn erg leuk (en niet enkel voor de kinderen).

Keep it clean

Natte doekjes mogen zeker niet ontbreken op een picknickfestijn, er wordt hoe dan ook met eten gesmost. Op sommige plaatsen is er geen vuilbak in de buurt, neem daarom ook altijd een vuilzak mee, zo blijft je rommel niet rondslingeren en blijft de locatie die je koos ideaal om te picknicken.

En jij, heb jij al zin om te gaan picknicken deze zomer? Of heb je nog leuke tips die je wil delen? Laat ze dan zeker achter in de comments.

Op zoek naar meer tips of food ideetjes? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics of in de food archieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.