Volwassenen kunnen elkaar voor een feest wel eens geld als geschenk geven, zonder kaart, zonder toeters of bellen.

Natuurlijk kun je geld gewoon in een envelop cadeau geven aan een kind, maar laat ons eerlijk zijn, voor een kind is dat wat saai. Voor een kind is het wel zo leuk als je er een beetje iets feestelijks van maakt wanneer je een centje geeft.

Vaak hebben ze nog geen besef van de waarde en lijkt het dan voor hen alsof ze niets kregen. Daarom enkele ideetjes om geld op een leuke manier cadeau te doen aan kinderen.

Geld vouwen

Voor de communie van mijn nichtje maakte ik een aantal geld visjes die ik in een bokaal heb geplaatst, zo leek het alsof de visjes in het water aan het zwemmen waren. Je vind heel wat tutorials online om visjes te vouwen, ik volgde deze van knutselidee.

Geld vouwen visjes

Geld kan je ook op vele andere manieren vouwen natuurlijk, zo kregen wij voor ons huwelijk een mooie geldpauw. Andere ideetjes zijn: kleding, bloemen, hartjes, vlaggetjes …

Suprisebal

Een groot jaar geleden schreef ik hoe je een suprise bal kunt knutselen met crêpepapier. Toen gebruikte ik allerhande kleine speelgoedjes om in de bal en tussen de laagjes heen te verwerken. Dit kan je ook perfect met geld gaan doen. Doe in de bal bijvoorbeeld munten en verwerk briefjes tussen de laagjes crêpepapier. Succes gegarandeerd!

Geld in een ballon

Briefjes geld in een mooi versierde doorzichtige ballon is ook altijd leuk. Ik hoor je al denken, waar vind ik een winkel die dit doet? Wees gerust, dit kan je ook perfect thuis. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Stuff-a-loons maker station. Je maakt er de mooiste balonnen mee.

Ballon met geld in

Yongo

Yongo is een app waarmee kinderen zelf hun rekening kunnen opvolgen maar ook spaardoelen kunnen gaan instellen. Een ideale manier om kinderen met geld te leren omgaan en de waarde ervan te leren kennen. Volgens mij is dit de enige banking app waarbij ze zelf ook kunnen meevolgen en aan de slag kunnen, ideaal dus om hier gebruik van te maken wanneer het kindje een yongo rekening heeft.

Spaarpotje

Toch liever eenvoudig zonder al te veel werk en toch orgineel? Stop het geld dan in een leuke spaarpot, kies bijvoorbeeld een dino spaarpot voor de dino liefhebber, of een spaarpot in de vorm van hun lievelingsdier of favoriete televisiepersonage. Dit alleen maakt het geschenk al een pak leuker!

Geven jullie soms geld als geschenk? Hoe pakken jullie dit aan?

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.