Er bestaan leuke knutselsetjes waarbij je voorgesneden stickervellen van een tekening verwijderd om het klevende vlak vervolgens te bestrooien met zand. Op deze manier maak je een prachtig zandschilderij. Klinkt leuk, niet?

Zandschilderen

Een zandschilderij maken, is leuk om te doen, niet alleen voor kinderen. Dus ouders, als je dit doet met je kind, probeer het zeker zelf ook eens, het zal je bevallen. Het is ook niet echt moeilijk, al zijn er wel wat kleine trucjes waar je op kunt letten.

zandschilderij

Pennetje

Wanneer je een leuk zandkunst setje aankoopt, krijg je er een pennetje bij. Persoonlijk vind ik het best precisiewerk om deze te gebruiken om het anti-kleeflaagje los te maken. De tip die ik hier kan meegeven, Begin aan de binnenkant van je tekening, daar pulk je het makkelijk los.

zandkunst pennetje

Lepel

Sommige zandschilderij setjes, zoals deze van Sabbiarelli komen met een speciale zandpen. Dit is makkelijk te hanteren. De zandkunstsetjes die ik kocht, kwamen met zand in kleine zakjes. Probeer niet – zoals wij eerst gedaan hebben – om de zakjes voorzichtig uit te gieten, dit lukt maar is een behoorlijk prutswerk. Met een lepel het zand strooien gaat een pak minder gedoe.

Opvangblad of doos

Gebruik een tekenblad of de doos (als die er is) om het overtollige zand op te vallen. Telkens je van kleur verandert, giet je het kleurtje eerst terug en begin je met een mooi opvang vlak. Tenzij je bewust een kleurenmengeling wil creëren natuurlijk.

Kleine potjes

Om het zand verder te gebruiken, zijn pennetjes dan weer minder interessant. Wanneer je de zakjes namelijk in kleine potjes giet, kan je de kleuren van je opvang vlak makkellijk terug bij elkaar brengen. Bij een pen moet je telkens het dopje weer open draaien.

Potje met alle kleurtjes

Deze kleine tips bezorgen mij als mama toch wat minder stress en gedoe. Hoe zit dit bij jullie?

Ook iets gemaakt? Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “zand” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: KreanimoKnutseljuf van Ede en Crea met kids. Mama duizendpoot helpt je alvast op weg om het gekleurde zand te maken.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Zandschilderij, kunst met gekleurd zand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.