Wat krijg je wanneer Buffalo Bill en de kleine Zeemeermin, twee sprookjesfiguren die elkaar normaal gezien nooit tegenkomen, elkaar toch ontmoeten? Een sprookjeshuwelijk natuurlijk.

Geen zeemzoet sprookje, maar een gek en grappig verhaal, soms zelfs een beetje bij het haar gegrepen.

Sprookjeshuwelijk

Buffalo Bill en de kleine Zeemeermin is het eerste boek en voorlopige enige boek uit de reeks Sprookjeshuwelijken. 

Het boek omschrijft hoe een mooie zeemeermin, met een paardengebit, verliefd wordt op Buffalo Bill wanneer ze voor het eerst naar de mensenwereld gaat kijken. 

Eerst vindt ze die mensen maar wat gek. Wat wil je ook als je plots iemand vanop een Bizon door de lucht ziet vliegen en zomaar in zee belanden? Zeemermin Stix (kort voor fishsticks) redt de stoere cowboy van de verdrinkingsdood en wordt meteen verliefd. 

Ze gaat op zoek naar manier om te kunnen paardrijden en beleefde een groot avontuur, gelijkaardig aan het originele verhaal van de kleine Zeemeermin. 

Luisterboek Buffalo Zeemeermin

Buffalo Bill en de kleine Zeemeermin 

Het verhaal is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar, persoonlijk vind ik dat luisteren of voorlezen best vroeger kan. Het taalgebruik is best wel pittig, maar zo leren ze ook meteen nieuwe woorden kennen. Ik heb er weinig ervaring mee maar ik denk dat het boek zelf lezen eerder vanaf een jaar of 10 ideaal is.

Ook voor ouders die meeluisteren of (voor)lezen zitten er wel wat leuke elementen verwerkt in het boek. Die kleine nuances gaan aan kinderen vast voorbij maar maakt het voor de ouders best leuk wanneer je het boek oplegt in de wagen bijvoorbeeld. 

Verwacht je niet aan een melig verhaal maar wel aan een flinke portie humor en animatie. Buffalo Bill en de kleine Zeemeermin is een vrolijk luchtig verhaal, leuk om te volgen. En toch zitten er naar mijn gevoel wel een aantal boodschappen in verwerkt. Ik denk aan het idee dat je ook met een paardengebit mooi bent en elkaar graag kunt zien ondanks verschillen. 

Het luisterboek werd ingesproken door schrijver Philip Maes zelf en het leuke hieraan vind ik dat het een Vlaams verhaal is. Bij het boek wordt geen cd geleverd, wat bij ons wel goed uitkomt. Ik heb namelijk geen idee hoe ik die zou moeten beluisteren, zijn er mensen die nog cd spelers in huis hebben? In het boek staat een QR code met een paswoord om het verhaal te kunnen beluisteren, dit vinden wij hier alvast een pak handiger dan met een disk.

Bestel jouw Buffalo Bill en de kleine Zeemeermin luisterboek

Zijn jullie ook zo’n fans van luisterboeken en kenden jullie dit te gekke verhaal al? 

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

2 Replies to “Buffalo Bill en de kleine Zeemeermin, ons eerste luisterboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.