Een geschenkje waar iedereen iets aan heeft: een sleutelhanger. En wat ben je met een mooie sleutelhanger wanneer je sleutels altijd zoek raken? Je kan het al raden, wij kochten een mooie sleutelhanger en maakten een mooie sleutelhouder.

Tennisbalhouders afgewerkt

De sleutelhanger

Sleutelhangers bestaan er in alle vormen en kleuren, diy of net niet. Omdat we al heel vaak sleutelhangers maakte, en ik foto sleutelhangers te cliché vind, koos ik een sober exemplaar met een leuke inspirerende quote van onze zoon: “ik wil eeuwig kind blijven”.

Deze sleutelhanger past perfect bij de stijl van de papa des huizes en zal dan zeker ook gebruikt worden.

Sleutelhouder

We hebben een vaste plaats voor de sleutels in huis, al maken we er ons beiden schuldig aan de sleutels toch te laten rondslingeren. Ik besloot dus een leuke sleutelhouder te maken met een tennisbal. Hopelijk is die stevig genoeg is, anders zal die toch voor iets anders gebruikt worden.

Sleutelhangerhouder

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  • Teken de locatie waar de mond van het gezicht je moet komen met potlood op de tennisbal. Dit is niet zo goed zichtbaar maar lukt wel voldoende. Vervolgens snij je met een breekmesje door de tennisbal en maak je een mondje.
  • Kleef de oogjes op de tennisbal.
  • De armpjes en beentjes maakten we door de chenilledraad in 2 te plooien en om en om te draaien.
  • Buig de chenilledraad in de juiste vorm voor het lichaam, vervolgens draai je er een aantal draden omheen tot het geheel dik genoeg is. De armpjes en beentjes weef je ertussen vast met de bolle kant als handjes en voetjes.
  • Eenmaal alles klaar is, kan je de tennisbal lijmen op het lichaampje. Je zal zien dat dit vrij zwaar is, daarom druk je best het lichaampje zo plat mogelijk. Bij ons is het gelukt om het niet te doen omvallen (al vrees ik dat sleutels dit wel zullen veroorzaken). Dan kan je het nog tegen iets laten aanleunen natuurlijk.

Lees ook: De leukste DIY knutsels voor vaderdag

Kaarthouder

Als extraatje maakten we nog een kaarthouder met een tennisbal, in plaats van ene mondje vooraan maakten we een gleufje bovenaan de tennisbal en versierden we het met vilten voetjes en armpjes van chenilledraad. Hiervoor maakten we een gaatje aan beide kanten van de tennisbal.

Als kers op de taart plaatsten we de twee tennisbalmannetjes op een stukje steigerhout afkomstig van het babybed van zoonlief. Zo heeft het geschenk ook nog een bijkomende emotioneel kantje.

Kaarthouder

Hier was er alvast een tevreden papa, wat hebben jullie gegeven aan de vadertjes voor hun vaderdag?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Sleutelhanger en houder, makkelijk aan de slag voor vaderdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.