Neem je favoriete lego blokjes overal met je mee met een leuke zelfgemaakte reis set. Dit knutselwerkje is ideaal om je kinderen te entertainen tijdens het reizen, zowel in de auto, op het vliegtuig of op hotel en het is dan nog eens super makkelijk te maken, met een extraatje voor de mama.

Lego

Lego is veruit een van de meest populaire uitvindingen ooit. Het bestaat al super lang en zowel kinderen als volwassenen vinden het leuk. Je kan er super veel mee doen ook zoals dingen bouwen, spelletjes spelen, opdrachten …. Een paar blokken kunnen al zorgen voor heel wat plezier.

Toen we op reis waren in Italië bezochten we een lego winkel waar we zelf ventjes konden samenstellen. We besloten dan ook meteen onszelf te maken en ons gezinnetje in lego te kopen.

Gezin

Sindsdien speelt zoonlief er vaak mee, maar ik had al langer het idee om er meer mee te doen. Denk aan lego reisfoto’s.

Lego reis set

Daarom besloot ik een lego reis set te maken. Niet enkel nemen we het plezier mee wanneer we op vakantie gaan want het neemt niet veel plaats in. Ook mama krijgt haar zin want ze kan voortaan op elke vakantie een lego foto maken en dit op een leuke manier bijhouden. Je kent dat wel, zo iets wat veel mensen ook doen met een beertje die mee op reis gaat.

Uiteraard ons gezinnetje, maar ons gezinnetje is niet compleet zonder ons (nu helaas overleden) hondje en (toekomstig) katje. Daarnaast voegde ik nog enkele leuke gadgets toe zoals een bloemetje en een skateboard. Buiten de ventjes haalde ik alles los zodat het doosje goed dicht kan.

Zo’n lego set maken is niet zo moeilijk, als doosje liet ik een pennendoosje drukken met een afbeelding van ons lego-gezinnetje. Dit leek me toepasselijk. Vervolgens kleefde ik er een klein bouwplaatje van lego in (die haalde ik uit de lego classic set op wielen) Ik deed dit met dubbelzijdige kleefband zodat ik het later nog kan losmaken. En daarna was het enkel kiezen waarmee we het doosje opvulden.

grondplaat

Zoonlief kan dus het skateboard, de hond en de kat terug opbouwen en een rollenspel spelen. Ik overweeg nog een 2de doosje te maken met een klein bouwsetje incl. plannetje.

Gevuld

Nemen jullie vaak speelgoed mee op reis? Hoe doen jullie dat zonder al te veel plaats te verliezen?

Ook iets gemaakt? Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “reizen” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: KreanimoMama duizendpootKnutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Ik ga op reis en ik neem mee: mijn lego set”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.