Eierkarton hergebruiken is erg leuk, je kan er veel creatieve dingen mee maken. Niet enkel doe je iets voor het milieu, het is ook nog eens een voordelige knutsel, want een deel van je materiaal is gewoon verpakking die anders de vuilbak in gaat. Wij maakten leuke monstertjes waar je lekker mee kan spelen. Het leuke is, dat je ze ook kunt gebruiken voor een leuke verrassing.

eierkarton

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  1. Snij de eierkarton kommetjes als aparte onderdelen. Hier zal je als ouder wel even moeten helpen. Het werkt makkelijk om dit met een mesje te doen, met een schaar lukt ook maar dit is wat lastiger. Je kan reeds tandjes of andere zaken voorzien tijdens het knippen, ik deed dit niet en lijmde het achteraf erop, op die manier gaat het schilderen wat makkelijker.
  2. Schilder de verschillende apart potjes zowel vanbinnen als aan de buitenkant. Het is altijd leuk om beide zijden in verschillende kleuren te maken, dat oogt speels. Het is niet zo makkelijk om dit perfect te doen, dus voor kindjes is het misschien makkelijker om alles in 1 kleur te doen.
  3. Eenmaal de kommetjes gedroogd zijn, kan je nagaan welke twee je op elkaar plaatst om een leuk monstertje te maken. Dit is de moeilijkste stap. Ik heb even gezocht hoe je dit aan elkaar kunt vastmaken, het makkelijkst voor mij werkte om een strookje gekleurd papier aan beide kanten vast te lijmen en te laten drogen. Je zou ook bij het knippen al een soort van “kleefstrook” kunnen voorzien bij 1 van de kommetjes.
  4. Eenmaal je monstertjes in elkaar zitten, kan je ze beginnen versieren. Hierbij kan je gebruik maken van gekleurd papier of stukjes geschilderd eierkarton voor een tong, tandjes …, wiebeloogjes of chenilledraad voor haar en oortjes. Wanneer je chenilledraad gebruikt, kan je met een tandenstoker makkelijk een gaatje prikken in het eierkarton en de chenilledraad erdoor halen.
Eierdoos monster snoepjes

Eierdoos monstertjes

Het resultaat, grappige monstertjes, leuk om mee te spelen. Nog leuker om er – zonder dat je kindjes het weten – eens een snoepje in te verstoppen en hun gezichtje te zien wanneer ze dit plots ontdekken.

Ook iets gemaakt? Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “eieren” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: KreanimoMama duizendpootKnutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

4 Replies to “Eierdoos monsterdoosjes voor een leuke verrassing

    1. Dank je! Het was leuk om te maken ook, weliswaar een beetje prutswerkje voor de mama om de 2 helften samen te kleven. Af en toe is er nog eens een onverwachte verrassing te vinden in de doosjes, zomaar omdat het kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.