Boeken, boeken en nog meer boeken, over zo goed als alle onderwerpen is er ooit wel eens een boek geschreven. Eerlijk? Als kind had ik een hekel aan lezen. Ik heb het maar echt ontdekt en er plezier in leren vinden toen ik volwassen werd. Misschien ook omdat ik niet zo graag fictie lees en dit natuurlijk op school de norm was. Nu bezoeken we zelfs af en toe de bibliotheek voor meer leesvariatie.

Lezen is belangrijk

Het grote gevolg van deze persoonlijke evolutie? Ik vind lezen (en cultuur) heel erg belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling. Jep, dus ook voor mijn zoontje.

We proberen elke avond voor te lezen Tot voor kort waren dit voornamelijk de boeken die we reeds gekregen of gekocht hebben, dat zijn er best wel een hoop. Maar je merkt snel dat het vaak dezelfde verhalen zijn die terug komen. In tegenstelling tot de kleine man, was mama dat een beetje beu.

Boeken

Bibliotheek

We besloten dus maar eens naar de bibliotheek in de buurt te gaan. Zoonlief was daar al geweest met school en leek er best wel enthousiast over. Ikzelf minder. Ik associeerde de bib altijd met muf ruikende vuile boeken die grotendeels kapot waren. Maar wie niet waagt, niet wint.

Zo gingen we samen naar de bibliotheek, we mochten 10 boeken in een keer ontlenen en dat voor 4 weken. Ze waren al uit na een grote week, waardoor we al snel een herhaal bezoek brachten. Ik zag er geen muffe kapotte boeken en ben zelf ook best wel fan geworden.

De bib in de buurt is eigenlijk zelfs erg netjes ingericht, met een leuke kleurrijke leeshoek, vriendelijke medewerkers en je kan er alles zelf doen met een zelfscan. De bib is best een pak moderner dan ik voor ogen had, je kan er zelfs audiobooks met cd en dvd’s ontlenen.

Gaan jullie vak naar de bibliotheek? Welke boekjes kiezen jullie meestal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.