Donuts, heerlijk en kleurrijk, lekker, alleen niet altijd even gezond als tussendoortje. Ik hou van gezonde alternatieven, wij maakten dus van appeltjes een gezonder maar net zo kleurrijk donut tussendoortje.

Wat heb je nodig?

Appels decoreren

Hoe ga je te werk

  • Snij de appel in schijfjes en maak een gat in het midden waar het klokhuis zit. Dit kan je doen met een appelboor of een mesje.
  • Verdeel de platte kaas in verschillende potjes en kleur ze met verschillende kleurtjes kleurstof.
  • Besmeer de appeltjes met de gekleurde platte kaas zodat het mooi bedekt is. Dit kan je makkelijk met een lepeltje doen.
    Tip: Laat de kindjes helpen, dit is des te leuker!
  • Versier de appel donuts met kleine stukjes fruit zoals aardbei of met sprinklers om het geheel vrolijker te maken.

Smullen maar

De gezonde appel donuts zijn best lekker, alleen mag je ze niet te lang buiten de koelkast laten staan. De platte kaas begint daardoor wat te smelten waardoor het niet meer zo lekker is. Ideaal om deze donuts dus te eten als verfrissend tussendoortje. Je kan het altijd nog wat zoeter maken door wat honing bij de platte kaas toe te voegen, al vond ik het best wel zoet genoeg.

Wanneer je geen fan bent van platte kaas of het nog wat gezonder wil kan je ook banaan mengen met de voedingskleurstof in de blender.

Appel donuts

Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “donuts” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: KreanimoMama duizendpootKnutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje. Toch nog altijd hongerig? Tussen mijn foodartikelen vind je vast nog wel lekkere en kindvriendelijke receptjes terug.

2 Replies to “Donuts gemaakt van appeltjes, een gezonder tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.