Wie zegt dat denkspellen te complex of saai zijn, kent het spel Algoracing nog niet. Het is een gezelschapsspel dat de beginselen van programmeren aanleert aan kinderen.

Algoracing board game

Het idee achter het spel gaat als volgt: je bent op zoek naar leven op een andere planeet. Met je pionnetje moet je de wagentjes bewegen door een algoritme te leggen met 3 kaarten. Het doel van het spel is om zoveel mogelijke (verschillende) levensvormen naar je labo te brengen.

Doordat de heuvelblokken los zijn, kan je eigenlijk heel wat verschillende spelvelden hebben. Daarnaast kan je het spel in twee versies spelen: een eenvoudige versie vanaf 6 jaar en ene complexere versie vanaf 10 jaar. Al is die indicatie sterk afhankelijk van de cognitieve vaardigheden van de spelers.

Zet Algoracing ook in jouw spellen kast

AlgoracingSpelen

The brainy brand

Ik leerde spelletjes zoals numberfloor en algoracing van the brainy brand kennen via foozle. Het zijn allemaal spellen die ontwikkeld zijn door een vader voor zijn zoon.

De bedoeling is om op basis van natuurlijke interesse van kinderen het leerproces te vereenvoudigen en leuker te maken. Daardoor zijn de meeste spellen ook opgebouwd uit verschillende niveaus. Dit zorgt dat een kind geleidelijk aan nieuwe concepten aanleert en de vaardigheden kan leren beheersen. Wij zijn net zoals Foozle fan van deze spellen.

Algoracing review

De handleiding van het spel bestaat uit 1 gevouwen blaadje in het Engels, niet zo complex dus. Niet getreurd als je niet zo goed bent in Engels, als ik het goed voor heb, vind je een vertaling op de website van Foozle.

Op het eerste zicht lijkt het allemaal heel eenvoudig, je gaat een stap vooruit, draait naar links (of was het nu toch rechts, kaart even voor je pion houden *zucht) en verzamelt zoveel mogelijk schijfjes. Ja, je hebt het goed gelezen, soms denk je te snel en heb je een verkeerde kaart in je algoritme gelegd. Dat maakt het spel eigenlijk wel een beetje uitdagend. Dit was dan nog maar het eerste niveau.

Speel je de moeilijkere variant, dan komen er al kaarten bij waarbij je voorbeeld 2x een bepaalde ‘move’ doet of waarbij je de kortste weg moet kiezen. Dan wordt het extra uitdagend. Ideaal voor de codeerhersentjes.

Op zoek naar meer educatieve ideetjes? Bekijk dan nog meer tips om al spelend te leren.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.