Zorgeloos op vakantie met kinderen, dat is vast wel iets wat elke ouder wel wil. Zeker nu we allemaal al lang thuis gezeten hebben. Een all inclusive vakantie leek vroeger vaker dan nu een goede keuze te zijn. Zo’n vakantie heeft heel wat voordelen maar toch ook enkele nadelen vind ik. Wij vinden het wel wat hebben, maar dan niet voor elke vakantie. Het is dan ook maar wat het best bij jou of je gezin past.

Budget

Een all inclusive vakantie heeft een vrij vastliggend budget. Door de formule zijn ze niet enkel voordeliger, je weet ook op voorhand hoeveel de vakantie je zal kosten. Tenminste, als je geen gekke dingen doet natuurlijk.

Let wel altijd goed op wat er allemaal inclusief is zodat je niet bedrogen uitkomt. In een paasvakantie boekten wij bijvoorbeeld eens een ultra all inclusive, maar heel wat zaken die standaard in een gewone all inclusive zitten, waren hier betalend. Ik denk aan cocktails (die wij gelukkig zelden drinken), maar ook ijsjes.

Eten

In een all in hotel, wordt het eten eigenlijk altijd in buffetvorm voorzien. Dit zorgt niet enkel voor een groot aanbod, maar ook dat er voor ieder wat wils is, dus ook voor de moeilijke eters.

De variatie is soms wel wat verder te zoeken, het is elke dag veel van hetzelfde. De kwaliteit is niet altijd even hoogstaand, maar je bent wel zeker van een zekere hygiëne. Zeker in landen waar de standaarden anders liggen dan die van ons vind ik dit een meerwaarde.

Ik vind het wel altijd wat frustrerend om te merken hoeveel onbeschofte mensen er zijn die gewoon borden vol eten laten staan. Daar kan ik zo kwaad van worden.

Alles binnen handbereik

In zo’n hotel heb je alles binnen handbereik, winkeltjes, een spa, een kapper … je kan het zo gek niet bedenken. Dat is handig voor mensen die niet veel moeite willen doen en bereid zijn iets meer voor hun spullen te betalen.

Je mist op die manier wel een stukje het authentieke van een land, wat voor ons dan vaak een reden is om op reis te gaan. Eens een andere cultuur ervaren, zien hoe mensen het ergens anders doen. Daarom bezoeken wij dan wel eens wat andere zaken in de buurt en maken er geen probleem van dat we dan eens een buffetmaaltijd missen.

Rust

Een ganse dag aan het zwembad, alles binnen handbereik, gediend worden. Jep, rust en vakantie, zalig. Toch als je buiten het hoogseizoen op reis gaat. Heb je een all inclusive vakantie in het hoogseizoen, dan is het drummen bij het buffet, hopen dat je nog een zeteltje vind aan het zwembad … tja, dan is het niet alleen maar rust. Tenzij je van druktes houd natuurlijk, al denk ik dat we in de komende periode met zijn allen bewust te grote druktes zullen vermijden.

Wij boeken buiten het hoogseizoen wel eens een all inclusive vakantie en in het hoogseizoen durven we wel eens een huisje huren. Zo hebben we een beetje van beiden.

Deden jullie al eens een all inclusive vakantie? Wat vinden jullie de leukste manier om met kinderen op reis te gaan?

Op zoek naar meer reiservaringen of tips, die vind in je in de rubriek reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.