Word nooit groot is een prentenboek met een belangrijke boodschap voor iedereen: blijf nieuwsgierig en blijf genieten. Een boodschap die we aan kinderen reeds moeten meegeven, want voor je het weet, draaien ze mee in de mallemolen van al het moeten.

Word nooit groot

Het boek “Word nooit groot” is een rijmspel geïnspireerd op de ondeugende orignialiteit van Roald Dahl. Het is een ode aan de vindingrijkheid en creativiteit van kinderen en brengt de boodschap dit nooit los te laten.

Ook als volwassene je eens helemaal laten gaan zorgt voor de nodige portie inspiratie en energie. Door eens los te komen van al dat moeten, en je hoofd wat speeltijd te geven kan je jouw eigen creativiteit vaak weer laten stromen. Wist je dat zo de beste uitvindingen en creaties ontstaan?

Wordnooitgrootbinnen

Neen, we hoeven niet saai te zijn! Kijk naar je kind (als je er hebt) en speel mee, laat je gaan. De tijd gaat zoveel sneller en je zal je des te beter voelen. Maak je geen zorgen over de rommel in huis, tijd genoeg om dat nog voor elkaar te krijgen.

Toegegeven, het is niet altijd even makkelijk, je hebt als ouder zoveel aan je hoofd; werken, huishouden, een gezond en vrolijk kind grootbrengen, misschien zorgen voor andere familieleden … Ik besef dit maar al te goed en struggel hier ook vaak bij. Maar zo af en toe, zeker na het lezen van een boek als Word nooit groot, sta ik even stil en laat ik de rest even voor wat het is. Even ont-moeten met de zoon, het mooiste wat er is.

Eigenlijk is het best gek dat we altijd zo snel meegezogen worden in het systeem waardoor we saai en grijs worden. Laat onze kinderen dit vooral niet leren. Dit is waar het boek voor mij over gaat en waarom ik er zo’n fan van ben.  

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.