Voor valentijn hoef je geen duur geschenk te kopen om de boodschap over te brengen. Integendeel, door de tijd te nemen om zelf een geschenkje in elkaar te knutselen bewijs je pas echt hoe belangrijk iemand voor jou is. In deze post deel ik 4 valentijnsknutsels die je perfect kunt maken met vilt.

Geknoopt hartenkussentje

KussentjeVilt

Wat heb je nodig?

KnopenVilt

Hoe ga je te werk

Om een hartenkussentje te maken heb je ruime 2 lappen vilt nodig in de vorm van een hart. Binnen in het hart teken je een kleiner hart (rond om rond minstens 3 cm kleiner). Vervolgens knip je in de rand van 3 cm (of groter) strookjes van ongeveer 1 cm dik.

Knoop de strookjes van de twee lappen vilt aan elkaar om de rand van het kussen dicht te maken. Wanneer je 5cm van het einde verwijderd bent, kan je het kussentje vullen met poppenvulling.

Dit is een heel leuk en eenvoudig knutselwerkje om met een kindje te maken.

Bladwijzerhart in vilt

BladwijzerVilt

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

Knip uit de vilt 2 hartjes met een rechte hoek. Leg deze op elkaar en naai de rechte hoek vast door middel van de festonsteek. Nu kan je deze over de hoek van een badzijde schuiven en als bladwijzer gebruiken.

Hartjes tasje met een klein presentje

TasjeVilt

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

Knip de vormen uit de template uit en leg deze op elkaar. Van de kleine stukjes werk je eerst de randen die niet vast moeten af met een festonsteek. Daarna kan je het geheel vastnaaien.   Voorzie nog een klein presentje om in het tasje te stoppen om je geliefde te verrassen. Hierbij kan je denken aan een lieve boodschap of een snoepje.

Handwarmertje

HandwarmerVilt

Wat heb je nodig?

OpvullenRijst

Hoe ga je te werk?

Knip 2 hartjes uit de vilt en leg deze op elkaar. Naai de twee hartjes aan elkaar door gebruik te maken van de festonsteek. Wanneer je bijna aan het einde bent, vul je het hartje met rijst. Daarna kan je het geheel dichtmaken.   

Doe hartjeswarmer ongeveer zo’n 15 seconden in de microgolf om de handjes te verwarmen.

Deze cadeautjes zijn ook leuk om te maken met kinderen voor andere feestmomentjes zoals moederdag bijvoorbeeld. Wie verrassen jullie met een lief valentijnsgeschenkje dit jaar?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.