Sinds ik me verdiep in kinderboeken, weet ik dat er best wel veel boekenseries bestaan. Elke keer ontdek ik via tips her en der weer leuke series. Dit keer vertel ik je graag over Kapitein onderbroek van Dav Pilkey.

Dav Pilkey

Dav Pilkey ken ik reeds van Dogman en Kleine Karels tekenclub. In zijn kindertijd werd hij door de leerkrachten vaak op de gang gezet, waar hij zijn eerste verhalen vol tekeningen maakte.  Pas op de universiteit raadde een van zijn docenten hem aan om zijn grappige verhalen te verwerken in kinderboeken. Gelukkig volgde hij dit en heeft hij ondertussen al heel wat kinderboeken op de markt.

Kapitein onderbroek

Geef toe, wie verzint een reeks met zo’n titel. De titel alleen klinkt al te gek waardoor je meteen wil weten waarover het gaat. De reeks gaat over de vrienden Sjors en Harold, zij zitten op de basisschool en halen heel wat kattenkwaad uit. In het eerste deel van het boek veranderen ze de directeur in Kapitein onderbroek, die als een superheld allerlei heldendaden verricht. Sjors en Harold beleven samen met kapitein onderbroek de leukste avonturen.

De boekenserie bestaat uit 7 graphic novel boeken voor kinderen van een jaar of 7/8. De grappen zijn ook echt op hun niveau waardoor veel kinderen dit gewoon super leuke boeken vinden. Who can blame them? Doordat er veel tekeningen in voorkomen, leest het vlot, is het niet saai en kunnen kinderen de boeken goed begrijpen, ook al durft de schrijver soms wel eens een moeilijk woord gebruiken.

Ondertussen bestaat er ook al een netflix serie en een film over kapitein onderbroek.

Wil je een kind aan het lezen krijgen die niet gek is op lezen maar wel graag lacht, dan is de serie van kapitein onderbroek zeker een aanrader.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.