Alles is dromen, dromen is alles is een toegankelijk filosofieboek voor kinderen waarbij de lezer wordt uitgedaagd om na te denken over toekomstdromen.

Alles is dromen

De titel van dit boek zette me eigenlijk een beetje op het verkeerde spoor. Ik dacht dat het een boek over slapen en fantasie dromen zou gaan, maar niets is minder waar. Het gaat over fanstaseren en de toekomstdromen van de mens, denk aan kunnen vliegen, eeuwig leven …

Het idee voor dit boek ontstond door een indrukwekkende tentoonstelling: RetroFuture. In dit filosofieboek, dromen is alles, komen een 10-tal dromen van de mens aan bod.

Het boek schotelt niet alleen prikkelende vragen voor maar brengt ook heel wat informatie over de toekomstdromen en hoever we vandaag al staan. Zo krijg je informatie over hoe Leonardo da Vinci wou leren vliegen, over het ontstaan van het internet … maar je wordt dus ook aan het denken gezet over de toekomst.

Zullen we ooit zelf kunnen vliegen?

Lasse (10 jaar) antwoord “Ik denk het niet, want als je wilt vliegen moet je superlicht zijn en heel hard kunnen rennen om van de grond af te komen.”

Waar ga jij in 2050 heen met vakantie?

Jelmer (12 jaar) antwoord “Ik ga met een vliegende auto op reis. Wel gewoon nog stees naar Frankrijk.”

Koop nu: Alles is dromen, dromen is alles

Review

Alles is dromen, dromen is alles is leuk boek om met je kind in gesprek te gaan en samen te filosoferen. Zelfs leuk voro het slapengaan, wie weet stimuleer je er leuke of nieuwe dromen mee?

Ook in de klas lijkt me dit erg leuk om te doen met kinderen. De opdrachten zorgen voor leuke interactie, ik denk dat dit best handig is als leidraad voor leerkrachten om rond bepaalde thema’s te werken. Aan de hand van de schrijf en doe opdrachten kunnen kinderen hun eigen dromen uitwerken. Laat je dus maar verrassen, want die kinderhoofdjes zitten boordevol fantasie.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.