Enkele jaren terug schreef ik in een blogpost dat ik geschrokken was van het feit dat Plopsaland de Panne me veel meer voor grotere kinderen leek dan voor kleuters al deed het thema anders vermoeden. Dit jaar namen we de proef of de som. Deze keer ben ik geschrokken hoeveel een achtjarige al durft.

De drukte die we destijds ervaren hebben, hebben we gemeden door ervoor te kiezen om het park te bezoeken op een pedagogische studiedag in juni. Gevolg, een rustige dag met hier en daar wat schoolreizen en bijna geen wachtrijen, zalig!

Uitdagende attracties

Wikieland blijft mijn favoriete locatie, de Grote golf , een discrollercoaster leek op het eerste zicht voor mij nog steeds een beetje eng, maar onze inmiddels-niet-meer-zo- kleine man heeft me toch meegenomen op dit avontuur. Eens je erop zit, is het alvast een pak minder eng dan het eruit ziet, we hebben deze attractie dan ook meerdere keren gedaan.

De grote golf attractie Plopsaland

De nieuwe Like me coaster was langer wachten dan de rest (lees: 20 minuutjes) dus dat moest wel de moeite zijn dachten we. Het was leuk maar niet spectaculair, het deed een beetje denken aan de kevertjes van vroeger.

Zoonlief was enorm benieuwd naar een van de nieuwe attractie in het park (die ondertussen al niet meer zo nieuw is), namelijk the ride to happiness by tomorrowland (ja, hij is gek op Armin van Buuren). Toegegeven, deze mama was eerst geen fan, ik ben nogal een bangerd en 5 keer overkop, dat schrok me toch wel wat af, zeker doordat de eerste overkop meteen na de start is.  Nu, wanneer je alleen in een pretpark bent met je kind, moet je wel eens iets doen om je grenzen te verleggen. Dat is gelukt, we zijn er zelfs meerdere keren opgeweest en hebben nooit langer dan 15 minuten moeten aanschuiven. Dit bleek overigens een echte luxe want de wachtrijen voor deze attractie lopen soms lang uit.

The ride to hapiness by tomorrowland

Na de tomorrowland topper leek Anubis the ride een eitje, maar de realiteit dacht er anders over. Ze gaan blijkbaar allebei 90km per uur en ondanks het feit dat the ride to hapiness hoger en langer is, voelt de Anubis ride gevoelsmatig toch sneller aan. Je hebt het gevoel meer weg en weer geslingerd te worden en botst meer met je hoofd waardoor het een engere ervaring is. Deze hebben we dan ook maar 1x gedaan.

Leuke attracties blijven leuk

Heel wat van de kleine attracties doen spreken ons en de zoon inmiddels niet meer zo erg aan, al bleven de dino splash, supersplash en de fonteintjes op het binnenplein een voltreffer met natte kleding als gevolg. Gelukkig was het mooi weer en hebben we dit gespaard tot het einde van de dag. Tip: zorg dat je slimmer bent dan ik en vergeet geen reservekledij mee te nemen. Gelukkig hebben ze drooghutten en al droog je daar niet helemaal van, het helpt enorm.

De dansende fonteintjes op het binnenplein van Plopsaland

Ondanks het feit dat we nooit lang hebben moeten wachten, is ons niet gelukt om alle attracties te beleven die we eens wilden doen, dus we gaan zeker nog eens terug voor de Nachtwacht Flyer en Heidi the ride.

Plopsaland tickets en openingsuren

Een bezoekje aan Plopsaland is wel een dure aangelegenheid geworden, zeker wanneer je ook ter plekke eet en drinkt met het hele gezin. Tickets bestel je op hun website en met wat geluk vind je net als ons online nog een fijne kortingscode terug en doe je nog een koopje.

Bekijk wel de openingsuren van het attractiepark zodat je zeker het meeste uit je dag kunt halen.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.