Winkelen tijdens de solden periode kan een geweldige manier zijn om koopjes te doen. Gelukkig zijn er nog steeds manieren om voordelig te winkelen, zelfs als de solden zijn afgelopen. Hier zijn enkele tips die ik zelf gebruik om geld te besparen wanneer ik winkel, zowel offline als online.

Uitverkopen

Houd een oogje in het zeil voor uitverkopen en aanbiedingen buiten de gebruikelijke solden perioden. Veel winkels houden bijvoorbeeld tussentijdse verkoop of aanbiedingen op specifieke productcategorieën. Vaak is dit op bepaalde momenten van het jaar zoals het einde van een seizoen of de feestdagen. Plan je shoppingsdagen rond deze periodes om koopjes te scoren.

Kortingscodes

Kortingscodes zijn een populaire manier om geld te besparen bij online aankopen. Deze gebruik ik ook wel het meest omdat wij vaak online shoppen. Wanneer ik op zoek bent naar een nieuwe outfit, elektronica of een vakantie, er is meestal wel een kortingscode te vinden om te gebruiken. Een van de beste manieren om kortingscodes te vinden is door online te zoeken.

Een andere manier om kortingscodes te vinden is door je aan te melden voor de nieuwsbrief van je favoriete webshops. Veel webshops bieden kortingscodes aan voor klanten die zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Dit kan een eenvoudige manier zijn om regelmatig kortingscodes te ontvangen zonder te hoeven zoeken. Maar dan wel weer vervelend als je niet houdt van een overvolle mailbox.

Tweedehands koopjes

Overweeg ook eens tweedehands opties. Websites zoals 2dehands.be, vinted of Facebook Marketplace kunnen een geweldige manier zijn om voordelig aan spullen te komen. Vaak kun je hier producten vinden die (bijna) nieuw zijn tegen een fractie van de oorspronkelijke prijs.

Je kan het ook nog eens inzetten om de spullen waar je zelf vanaf wil te koop aan te bieden en met de opbrengst dan de zaken te kopen die je zelf graag zou hebben. Een win-win dus.

Prijsvergelijkers

Maak gebruik van prijsvergelijkers om de beste koopjes te vinden. Er zijn veel websites en apps beschikbaar die prijzen vergelijken tussen verschillende winkels. Zo kun je zien waar een product het goedkoopst is en besparen op je aankopen.

Outlet

Outlets zijn een ideale manier om offline koopjes te doen. Je kunt er makkelijken geld besparen op kleding, schoenen, accessoires en huishoudelijke artikelen. Dit komt omdat outlets producten verkopen tegen lagere prijzen dan reguliere winkels, vaak vanwege overproductie of einde van de reeks.

Wij houden er ook wel van om eens te gaan winkele, vaak in de vakantieperiodes wanneer we op doorgang zijn naar een bestemming of zo. Voorbeelden van outlets waar wij graag gaan zijn: McArthurGlen Roermond Designer Outlet en Maasmechelen Village.

Hoeveelheidskorting

Heel wat winkels (zowel online als offline) bieden kortingen aan voor grotere aankopen. Dit kan een goede optie zijn wanneer je bijvoorbeeld zaken die je vaak gebruikt en altijd wel nodig hebt zoals vaatwastabletten of wasproduct.

Het kan soms ook lonen om met een berichtje te sturen naar vrienden of familie die mogelijks ook interesse hebben in wat jij wil kopen of iets van dezelfde winkel. Wanneer je samen koopt, kan je zo soms makkelijker een hoeveelheidskorting scoren of online aan een bepaald bedrag raken waardoor je gratis verzending hebt.

Door deze tips toe te passen, kan je dus elk moment van het jaar koopjes doen. Handig toch in deze dure tijden? Hebben jullie nog tips die jullie willen delen?

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.