Monster Max en de vergeetmuts is het eerste boek in een serie over de jongen die door te boeren kan veranderen in een monster. Het is een leuk boek vol fantasie, avontuur, humor en vriendschap.

Monster Max

De 9-jarige Max kan zichzelf in een monster veranderen wanneer hij wil, hij hoeft daarvoor alleen maar te boeren. En wanneer hij terug een gewone jongen wil worden, kan dat door even te niezen. Hij vindt het geweldig om een monster te zijn en mensen te redden. Zijn doel is dan ook om de stad te beschermen en goede daden te doen.

Plots begint er iemand veel schade aan te richten in de buurt en het is niet Max, al denkt Pepijn dit wel. Pepijn is een wetenschapper, een jongen die even oud is als Max. Pepijn is een uitvinder en is er met zijn B.E.H.A toestel in geslaagd te weten te komen dat er een link is tussen het monster en het huis van Max. Nu wil hij het monster natuurlijk proberen te arresteren met behulp van zijn K.A.K machine.

Hierdoor wordt het een pak lastiger om zomaar even in een monster te veranderen, stel je voor dat zijn aardsvijand dit zou ontdekken. Hij moet Pepijn dus proberen misleiden en ook nog eens de echte vernieler van de stad zien te vinden en tegenhouden.

Benieuwd? Koop Monster Max en de vergeetmuts

Onze mening

Monster Max binnenkant boek

Monster Max en de vergeetmuts is een leuk en grappig boek, lekker luchtig en een tikkeltje avontuurlijk. Het boek is boeiend vanaf het eerste moment. Het verhaal spreekt volgens mij ook echt tot de verbeelding van elk kind. Ik bedoel, hoe origineel is het niet om door te boeren in een groot harig monster te kunnen veranderen?

Wij zijn alvast benieuwd naar de avonturen van monster Max en zijn trouwe assistent Pepijn of is het Pepijn de geniale uitvinder en zijn harig maatje Max het monster?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.