Anduze, een stadje in het Franse deparement Gard dat op haar beurt onderdeel uit maakt van de grote regio Languedoc Rousillon, is ook wel gekend als de toegangspoort naar de Cévennes. De regio rondom Anduze is een mooie regio in het Zuiden van Frankrijk en ideaal voor een actieve vakantie. Laat dat nu net zijn wat wij deze zomer gedaan hebben.

Overnachten en bezienswaardigheden

Overnachten in de buurt van Anduze is zeker geen probleem, je vind er heel wat hotels, campings en vakantiewoningen.

Daarnaast zijn er ook ontzettend veel leuke dingen te doen in de omgeving. Zo is er in de zomermaanden juli en augustus elke dinsdagavond avondmarkt in Anduze, met kinderen kan je de stoomtrein nemen en even halt houden in de bambousseraie. Je kan er mooie wandelingen maken in de Cévennes of je kan net als ons kiezen voor een actieve vakantie.

Tips voor een actieve vakantie

Ik ben een bezige bij, een hele dag op mijn gat zitten is niets voor mij, ook niet in de vakantie. Ik hou ervan om leuke dingen te ondernemen en tegelijkertijd wat quality time door te brengen met het gezin, misschien zelfs af en toe wat grenzen te verleggen. Anduze is een ideale regio om rustige momenten te combineren met leuke actieve uitstapjes. Wat hebben wij zoal gedaan?

Mountainbike

Wanneer we een autovakantie doen, gaat de man graag eens met zijn koersfiets rijden. Zelf ben ik geen snelheidsduivel (en ik heb schrik van die klikpedalen) en zoonlief is nog te jong. Wij namen dus onze mountainbike mee en ondernamen enkele (korte) mountainbike ritjes en stopten af en toe om iets te drinken of even te relaxen. De routes nemen je mee door een mooi landschap van wijngaarden, niet aangelegde weggetjes en de Gardon.

Mountainbike

Zwemmen in de Gardon

Tussen half mei en half september is het weer in de regio ideaal om te baden in de Gardon. Zwemmen, en andere watersport in de rivier kan, maar er zijn geen redders. Ook voor kinderen heel leuk om pootje te baden of met keien in het water te gooien.

Grotte de trabuc

In de gemeente Mialet, liggen de Grot van Trabuc, een groot ondergronds netwerk waarvan nog niet alles ontdekt is. Een stuk van de grot is bereikbaar via een aangelegde ingang bovenaan (niet de lage natuurlijke ingang) voor een geleid bezoek. Wie meer wil dan de klassieke tour, kan ook kiezen voor de double visit zoals wij deden en ervaren hoe zo’n originele lamp met een vlam werkt om de grot te bezichtigen. Wil je wat uitdagender, ook dat kan, dan kies je voor de ondergrondse safari en ga je dieper in de grotten, hiervoor moet je wel wat meer tijd uitrekken en wat sportiever zijn want dit omvat een beetje speleologie.

Grotte de trabuc

Perfume adventure parc

Een 10-tal klimparcours tussen de bomen in verschillende niveaus, daarvoor moet je naar Perfume adventure parc. De niveau’s zijn aangeduid door middel van kleuren en elk niveau is geschikt voor een bepaalde leeftijdscategorie. Vanaf 2 jaar kan je er klimmen. Wij zelf deden de groene, de witte en de blauwe parcours en waren hier er zo’n 3u zoet mee. Stap voor stap wat opgebouwd en angsten overwonnen. Nadien een lekkere picknick mand besteld met lokale producten, de groentjes kwam zelfs vers uit de tuin. Een leuke uitstap voor heel het gezin. Nadien kan je nog nagenieten op het strand van het parc, houten spellen spelen of genieten op de touwenparcours. Voor deze laaste heb je geen klimgordel en gespen nodig. µ

Perfume adventure parc

Water jump in aquaforest

Gekke salto’s of trucs vooraleer je van een glijbaan met schans in het water landt (of in mijn geval logge, niet zo elegante val). Je kan ook met een bodyboard van de rechte glijbanen racen. Je landt in een 100% natuurlijk zwembad zonder chemicaliën. Heerlijk is dit, misschien wel wat aan de dure kant, maar toch de moeite om eens te doen. Ik had het park groter verwacht eigenlijk, dus schrik niet als je toekomt. zelfs al lijkt het gek om met zo’n helm op van de glijbaan te gaan, het is spannend! Let op: wil je de waterjump ontdekken, moet je wel je plekje reserveren. Als ik een tip mag geven, neem de laatste tijdslot (die begint om 17u). Het kan nogal druk zijn en op het einde van de dag is het wat rustiger, zo heb je toch wat meer waar voor je geld.

water jump

Historische dorpjes verkennen

Soms heb je als ouder eens een dagje geen zin in een sportieve activiteit en bezoek je al eens liever een dorpje met gezellige terrasjes. Veel kinderen vinden dit echter niet zo leuk, maar in de buurt van Anduze kan dit op een actievere manier. Zo zijn er in de buurt een aantal middeleeuwse dorpjes zoals Vézénobres en Sauve waarin je best wel wat omhoog moet. Dit vormt een extra uitdaging waardoor veel kinderen dit vast wel leuk vinden. Na zo’n inspanning is het nog eens extra fijn om te genieten van dat frisse drankje op het terras. Wie weet zijn de kindjes dan wel moe genoeg om goed op de stoel te blijven zitten?

Bekijk al deze tips ook zeker op de kaart

Op zoek naar meer reiservaringen of tips, die vind in je in de rubriek reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.