De zomervakantie is voor veel kinderen (en ouders) een heuse uitdaging. Twee maanden geen school en minder structuur. De doeboeken “Alles komt goed” en “Chill & geniet” van de standaard uitgeverij zijn echte aanraders.

Doeboeken voor een ontspannen vakantie

De doeboeken “Alles komt goed” en “Chill & geniet” lijken op het eerste zicht gewone vakantie spelletjesboeken voor kinderen te zijn.

Niets is minder waar. Er zit namelijk veel meer in dan je effectief zou denken: naast de fantastische mix van puzzels, opdrachten en spelletjes vind je ook heel wat tips die rust en evenwicht kunnen brengen bij onze kinderen (en bij gevolg ook bij ons als ouders).

Daarnaast is het gewoon ook altijd een meerwaarde om deze zaken al met de paplepel mee te geven met onze kinderen. Jong geleerd …

Alles komt goed, doeboek

Alles komt goed is een doeboek over gevoelens. In dit boek wordt extra aandacht geschonken aan gevoelens en emoties. Dankzij de spelletjes, krijgen kinderen meer inzicht in die gevoelens, wat het voor hen later ook eenvoudiger kan maken.

Chill & geniet, mindfulness

Ook in dit boek vind je heel wat leuke opdrachtjes terug. Hier wordt meer aandacht geschonken aan mindfulness en meditatie. Het boek helpt kinderen tot rust te komen op een leuke en creatieve manier. Elke dag een oefeningetje doen is dus zeker een aanrader.

Ook buiten de vakantie zijn dit uiteraard interessante doeboeken voor kinderen. Ik vind het eigenlijk ook iets dat op scholen kan gebruikt worden tijdens de lessen sociale vaardigheden.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.