Angry birds, wie kent ze niet? Onze zoon vind ze wel leuk, vooral de spelletjes op de tablet dan. Red, de rode en meest boze angry bird is, naast de varkentjes waarschijnlijk het meest gekend. We besloten ze zelf te maken met foam clay om vervolgens met een katapult af te schieten. Knutselen en spelen, all in one!

Wat heb je nodig?

 • Zilverpapier (of een isomo bolletje)
 • Foam clay
 • Afbeelding van een angry bird

Hoe ga je te werk

 • Maak een balletje van het zilverpapier (of indien je vb. chuck wil maken (de gele), dan maak je een kegelvorm)
 • Bekleed het balletje van zilverpapier (of isomo bolletje) met rode foam clay totdat het goed bedekt is.
 • Kneed in oranje foam clay een snavel en kleef die midden op het gezichtje. Ik deed dit in 2 delen, een kegeltje en een halve bol. Zoonlief maakte er een grote oranje kegel van. Het is maar wat je zelf leuk vind.
 • Vervolgens maak je met witte foamclay 2 oogjes en vervolledig je het gezicht. Let hierbij op de vorm en de locaties van de ogen van de personages, deze verschillen per angry bird.
 • Maak pupillen en kleef die op de witte oogbollen.
 • Maak de kuif van de angry bird met rood. Ik rolde hiervoor 2 kleine worstjes, en kleefde die aan de onderkant aan elkaar om vervolgens op het hoofdje te bevestigen. Druk hard aan en kleef eventueel met een klein beetje extra foam clay vast.
 • Hetzelfde doe je voor de staart, al zal je hier 2 worstjes moeten rollen van de zwarte klei.
 • Sommige personages hebben ook wenkbrauwen, deze kan je nu ook bevestigen

Dezelfde werkwijze geldt eigenlijk voor de verschillende angry birds, alleen gebruik je dan een andere afbeelding en andere kleuren.

Afschieten

Iedereen die al iets van angry birds gezien heeft, weet dat deze vaak samen gaan met een katapult of een schietspel. Gezien we dit virtueel op de ipad doen, besloot ik met deze knutsel een stapje verder te gaan. We hebben hier nog een katapult van wiki the viking liggen die nu dienst mag doen om angry birds af te schieten op hun doelwit.

Wat denk je? Leuke knutsel en leuk spelletje? Het is eens wat anders dan angry birds op de tablet spelen.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “rood” op sociale media. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de Creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en Mama duizendpoot.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Angry bird red maken met foam clay en afschieten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.