Blad steen schaar maar dan in een nieuw jasje, dat zijn battle cubes. Ze bestaan al even in een Marvel jasje maar sinds kort, kan je jouw collectie ook aanvullen met de Teenage Mutant Ninja Turtle superhelden die momenteel weer helemaal hot zijn.

Battle cubes

Battle cubes vormen een nieuwe manier om blad steen schaar te spelen met je favoriete superhelden in de hoofdrol. In de set die ik hier laat zien vind je Ninja turtle Raphael en de schurk Krang.

Spelen is eenvoudig, je haalt het masker van de battle cube en kiest blad steen of schaar op de cube, verbergt je keuze daarna door deze af te dekken met het masker van de superheld. Je tegenstander doet hetzelfde.

Vervolgens vouw je de battle cube binnenstebuiten, de doos rond het masker dus, de eerste keer hebben kindjes wel wat hulp nodig. Plaats de cube in aanvalspositie, beiden met hetzelfde symbool naar boven en de tandjes zodat ze in elkaar kunne passen. Lanceer nu de battle cubes om te zien wie de winnaar zal zijn, wees niet te voorzichtig want dan klapt hij niet open. Via een magnetisch systeem wordt bepaald wie de winnaar is, helemaal eerlijk. Blad is sterker dan steen, steen sterker dan schaar en schaar wint dan weer van papier. De verliezer wordt gevangen genomen door de battle cube van de winnaar en bij gelijkspel, doet de cube helemaal niets. Eerlijk is eerlijk!

Er bestaan 4 verschillende battle cube packs van de Teenage mutant Ninja Turtles maar zoals eerder aangegeven bestaan ze ook al in het Marvel thema en tegenwoordig kan je ook al transformer battle cubes scoren. Ideaal voor alle verzamel-kinderen dus.

In elke pack zitten 2 battle cubes en 6 tokens om te verzamelen. Kies je voor een blind pack dan krijg je een cube en twee tokens. Super leuk schoengeschenkje voor sinterklaas maar ook erg leuk om te geven bij een verjaardagsfeestje.

Op zoek naar meer speelplezier? neem dan snel een kijkje bij mijn speelgoed reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.