Kinderboekenweek 2021 met als thema ‘Worden wat je wil …’. Voor verschillende leeftijdscategorieën zijn verschillende thematitels uitgezocht, een van deze thema titels is “Te gekke beroepen die echt bestaan”. Wist je dat er heel wat van die jobs zijn?

Wat wil je later worden?

Hoe vaak stellen wij als volwassene deze vraag niet aan een kind? Gek genoeg verwachten we ook steeds een antwoord in de vorm van een beroep (alsof een beroep onze waarde bepaald, maar dit is voer een andere keer).

Als antwoord krijg je steevast enkele clichés: politie, juf, brandweer, prinses, … Dit komt enerzijds omdat de leef- en denkwereld van kinderen nog vrij beperkt is maar ook omdat de mogelijkheden immens zijn.

Bekijk het inkijk exemplaar van te gekke beroepen die echt bestaan.

Beroepen

Banen zijn er in allerlei soorten en maten, je kan het zo gek niet bedenken. Wat dacht je van dinostoffer, trendspotter, neusonaut … Wat ze allemaal inhouden, vind je terug in het boek “Te gekke beroepen die echt bestaan”.

Verwacht je niet aan lange stukken tekst, Te gekke beroepen is een echt weetjes boek die opgedeeld is in kleine blokjes tekst die toegevoegd werden aan de leuke illustraties.

Naast al die leuke job weetjes zitten ook grapjes en leuke opdrachtjes verborgen in het boek zoals zoekopdrachtjes, werkruimtes matchen bij personen, uniformen koppelen aan een job, enz.

Het boek eindigt met een waarheid als een koe. Om de juiste baan te kiezen, moet je vooral kijken naar wat je graag doet en waar je goed in bent. Er worden continu nieuwe beroepen gecreëerd, de wereld veranderd ook voortdurend. Binnenkort weten de volwassenen van nu niet meer welke beroepen allemaal bestaan, als ze dat nu wel al weten tenminste.

Benieuwd naar al die te gekke beroepen die echt bestaan, bestel dan jouw exemplaar van het boek. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Hoever wijkt jouw beroep nu af van wat je later wou worden? Kende jij gekke beroepen die ook echt blijken te bestaan?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.