De eerste stappen in het grote leven: het lentefeest of een communie is een overgangsmoment voor kinderen. Ze krijgen steeds meer plaats in de grote wereld. Al deze kleine veranderingen hebben best wel een grote impact. Dit vieren we samen, of het nu in de lente is zoals het hoort of de herfst door corona.

Feest

Ook hier vieren we feest omdat de zoon aan de kleine poort van het grote leven staat. Wat voor ons heel vanzelfsprekend is, is dat voor een kind niet. Het feit dat ze plots meer moeten stilzitten in klas, minder kunnen spelen, moeten leren, huiswerk maken … dat is al een gigantische verandering. Daarnaast worden ze groter, kunnen ze meer en wordt er meer van hen verwacht, net zoals bij ons. Ze worden groot, dat mag gevierd worden. Dat doen wij met een familiefeest. Samen met de mensen die wij graag zien, lekker eten en plezier maken, zonder druk en met veel liefde.

Uitnodiging voor het grote leven
Onze uitnodiging voor het feest, de eerste stapjes in het grote leven

Herinneringen

Bij elk feest horen mooie herinneringen. Helaas is het niet altijd mogelijk om die vast te houden. Daarom liet ik een gastenboekje maken bij smartphoto. Volledig in het thema van groot worden, met stoere kleuren zwart en wit (net zoals de outfit, de kaartjes …). Zo kunnen we dit moment altijd koesteren.

Gastenboek

Foto’s

Foto’s mogen nooit ontbreken, zeker niet bij iemand die zo gek is op foto’s als ikzelf. Daarom lieten we op voorhand foto’s maken van de kleine man door een fotograaf. Hij heeft het haar goed lastig gemaakt maar ze heeft topfoto’s opgeleverd. Uit de set van foto’s kozen we 4 beeldjes (keuzestress!) die we hebben laten drukken op visitekaartjes bij smartphoto en zo vastgemaakt aan een kaartje die ik wederom met de cricut heb laten schrijven en snijden.

Bedanking

Download het sjabloon voor de kaartjes

Iedereen die aanwezig was op het feest, maar ook vriendjes en vriendinnetjes kregen alvast een fotokaartje ter herinnering. Zoals je ziet trokken we het thema van het grote leven ook hierin subtiel door.

Bedanking

Bij een feest horen geschenkjes, al vind ik dit niet altijd nodig. Zoonlief zet graag in op ervaringen, ik hoop dat hij er veel kan waarmaken. Als bedanking voor de geschenkjes en voor de komst van iedereen, geven wij hen ook een cadeautje.

Geschenkjes, voor het grote leven

De doosjes versierde ik zelf. De strikjes gesneden met de cricut joy. In de doosjes zitten voor de volwassenen 2 zaadbommen, zodat de bloemen net kunnen groeien als kinderen. Een symbolisch en duurzaam geschenkje dus, met een hart voor de bijtjes. De kindjes kregen dan weer een gommetje in de vorm van een snor en een zakje snoep.

Download het sjabloon voor de strik

Houden jullie er ook zo van om alles tot in de puntjes te regelen? Of heb ik weer eens overdreven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.