Extraverte kinderen lijken vaak de norm te zijn. Introversie valt minder op, logisch ook, deze kinderen zijn vaak stiller en blijven meer op de achtergrond. Dat wil niet zeggen dat ze avonturen uit de weg gaan. Het prentenboek ‘Verlegen Vliertje’ is perfect voor deze meer verlegen en stille avonturiers.

Verlegen Vliertje

Vliertje is een verlegen konijntje die in een verlaten brievenbus woont. Vliertje vind het fijner om binnen te blijven in de brievenbus en te tekenen dan buiten te moeten zijn in het lawaai.

Op een dag post een jongetje een envelop in haar brievenbus, met een bijzondere vraag. Vliertje vind de vraag zo bijzonder dat ze al haar moed bijeenraapt om de wens van het jongetje in vervulling te laten gaan. Kan en durft ze de brief wel bezorgen?

Het is een boek over het avontuur opzoeken terwijl je er toch best wel wat onzeker over bent. Over moedig zijn en doorzetten om iemand te helpen. Over reizen en weer thuiskomen.

VerlegenVliertje

Illustraties

De tekeningen zijn mooi en rustig van kleuren, dromerig zelfs. De schutbladeren vooraan en achteraan bevatten ook tekeningen en tekstjes, wat opvalt hier is dat de voorste grijs en donker zijn, wat angstig overkomt. De achterste zijn dan kleurrijker, volgens mij een kleine boodschap die erin verwerkt zit: soms loont het om je horizon te verbreden, het kan ook verrijking meebrengen voor jezelf.

Koop hier jouw exemplaar van Verlegen Vliertje. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.