Deze week startte zoonlief in het eerste leerjaar, een grote aanpassing. Wat voor mij zeker niet mocht ontbreken bij zijn schoolspullen is een bijtdop. Ik vertel je graag waarom.

Nieuwe start

Het begin van een schooljaar betekent voor een heel kinderen een nieuwe start. Hier al helemaal, weg van het bekende kleuter, op naar het onbekende leerjaar. Maar ook weer minder bij de papa en mama zijn en ook nog eens een nieuwe juf of meester.

Eenmaal je in het in het lager onderwijs komt, zit je – naar wat ik me herinner – veel meer stil dan voorheen. In de kleuterklas is er toch meer voorzien om te spelen. Daarnaast vergt het ook meer concentratie om allerhande kennis op te doen.

Een aantal kindjes zijn weg uit de klas, er komen wat nieuwe bij. Best wel spannend dus. Daar komt nog eens bij dat de rust van de vakantie opnieuw ruimte maakt voor de terugkerende drukte. De ochtendrust en het haasten om op tijd te zijn, het geroezemoes op de speelplaats en de luide schoolbel. Het feit dat zoonlief al vaker aangaf dat school ‘druk’ is, ook al gaat hij heel graag, geeft mij wel het gevoel dat hij er soms wel last van durft te hebben. Elk kind heeft zijn rust nodig.

Bijtdop

Bijtjuweel en bijtdop

Een jaar geleden schafte ik een bijtketting aan voor zoonlief, omdat ik gelezen had dat kauwen ontladend kan werken (bijvoorbeeld bij prikkels) en helpt om beter te concentreren. Ondertussen merk ik dat hij de ketting niet zo vaak gebruikt als ik had gedacht. Ergens ook wel logisch, hij ligt vaak uit het zicht ergens in een lade in de badkamer.  Als hij die ziet liggen, doet hij hem wel graag aan en durft hij er vooral op bijten wanneer hij na een drukke dag tv zit te kijken.

Juwelen mogen in principe niet op school, dus ik twijfel of ik hem de ketting wel mee zou geven. Voor de zekerheid geef ik hem alvast een bijtdop, je weet wel, zo’n opzet dingetje voor achterop een pen of potlood. Dat heeft nog eens als extra voordeel dat – wanneer hij net als zijn mama, een bijter lijkt te zijn– zijn potloden en pennen niet helemaal vies  en kapotgebeten zullen zijn en hij geen al te grote vlekken op zijn kleding zal hebben.

Bijten

Wist je dat bijten terwijl je je je focust bepaalde delen van je hersenen activeert? Net zoals sporten dat doet voor je spieren.

Ook benieuwd of een bijtjuweel of bijtdop iets is voor je gevoelige of bijtgrage kind? Of misschien wil je er zelf wel eentje? Met de kortingscode WEBKONIJN15 krijg je tot en met 30 september 2020 namelijk 15% korting bij bijtketting.nl

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.