Een leuke activiteit met verf is door waterverf open te blazen met een rietje. Op deze manier leren kinderen veel en ontdekken ze nieuwe technieken, zonder echt gericht te zijn op het eindresultaat.

Ik deel alvast de 5 leukste ideetjes die wij al uitprobeerden voor het blazen met verf. Wat heb je hiervoor nodig?

  • Waterverf
  • Dik wit papier
  • Rietje

Microben

Druppel een plas waterverf op een blad en blaas deze uit met je rietje. Dit kan je met verschillende kleurtjes doen om verschillende microben te maken. Je kan ze eventueel extra tentakels en oogjes geven wanneer ze droog zijn door erop te tekenen.

Regen

Het regent, het regent, je kindje die wordt nat. Gebruik een leuke afbeelding van je kind in de regen of maak er (net zoals ik) een silhouette van. Kleef boven op de paraplu een stukje play-doh zodat het kleur niet op de foto komt. Daarna kan je de regen blazen, wees gerust wat creatief, zo maakten wij regenboog regen.

De play-do kan je verwijderen eens alles droog is. Dankzij de klei lijkt het alsof de regen mooi van de paraplu drupt, leuk toch?

Gekke kapsels

Een klassieker is het blazen van haar op een tekening natuurlijk. Dit kan je op een foto doen waar je het haar wegwerkt of je tekent gewoon een gezicht. Je kind kan ook zelf een gezichtje tekenen zonder haar.

Druppel waterverf op het rand van het hoofd en blaas deze verf met een rietje alle kanten uit. Probeer vooral niet realistisch te zijn, maak het lekker gek. En wie weet leer je nog wel iets over het mengen van kleuren want deze lopen hoe dan ook in elkaar over. Ook leuk om uit te proberen met een leeuwenhoofd en de manen te blazen.

Gekhaar

Monsters

Monsters maak je eigenlijk op dezelfde manier zoals microben maar dan groter. Daarnaast kan het leuk zijn om hier ademhalingstechnieken te gebruiken die kinderen ook kunnen toepassen wanneer ze het mentaal moeilijk hebben. Bijvoorbeeld 4 tellen inademen maar wel 7 tellen uitademen.

Eens het monstertje droog is, kunnen ze deze een gezicht, armen en benen geven. Wat ook interessant is, is het geven van een naam, zo maak je een zorgenmonster. Door de zorgen of angsten te benoemen wordt het abstracte tastbaar. Het activeert het logisch denken waardoor kinderen (maar ook volwassen natuurlijk) sneller afstand kunnen nemen.

Grote monsters blazen, er armen bijtekenen en ze verwerken in een lief knuffelkaartje. Ideaal voor alle mensen die we nu nog steeds veel te veel moeten missen. Een persoonlijk kaartje is altijd een leuke manier om te laten weten dat je aan iemand denkt, niet?

Koraal

De lijnen en felle kleuren die tot stand komen uit het blazen van verf, doen me denken aan koraal. Ideaal dus om een mixed media werkje te maken en na het blazen van je verf, een bodempje van zant de maken, wat golven te verven en misschien wat vissen te kleven.

Blaaskoraal

Maakte je zelf ook een leuk werkje met verf, deel ze zeker in de linkparty, je vind deze terug onder de pop art post Wie weet kan jij op het einde van de maand dan de creatieve linkparty badge plaatsen. Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Blazen met verf, de 5 leukste ideetjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.