Vaders, en bij uitbreiding mannen, zijn een lastig publiek wanneer het gaat om het vinden van geschikte geschenken. Ze zetten minder rond in huis, en veel van wat ze echt willen, hebben ze vaak al. Daarom hou ik van bruikbare geschenken voor mannen. Voor vaderdag iets zelf gemaakt. Bruikbaar en zelfgemaakt, hoe begin je daar nu aan? Wat dacht je van sokken pimpen?

Sokken

Textiel (zoals t-shirts, pyjama’s of sokken) leent zich makkelijk om creatief mee aan de slag te gaan. Zo pimpte ik in het verleden al een pyjama voor papa en matching t-shirts voor vader en zoon. Dit jaar besloot ik sokken te pimpen voor mijn papa en die van mijn man.

Ik ging aan de slag met mijn cricut joy, maar dit kan ook perfect zonder snijplotter. Je kan bijvoorbeeld samen met je kindje happy socks maken.

Wat heb je nodig?

 • Cricut joy
 • Templates met tekst
 • Iron on vinyl
 • Sokken (Ik vroeg bij de vrouwen des huizes welke de favoriet waren en besloot ook meteen deze te kopen. Op die manier ben je zeker dat ze gedragen worden)
 • Strijkijzer
 • Karton

Hoe ga je te werk

 • Download de files en importeer ze in je software voor de snijplotter. Je kan natuurlijk ook je eigen opdruk ontwerpen om het persoonlijk te maken.
 • Snij de vinyl met de snijplotter.
 • Plaats de vinyl onderaan op de sokken op de gewenste plaats en strijk dit erop.
  Tip: Het is handig om hierbij een stuk karton te gebruiken met de vorm van een voet. Dit maak je door een schoen op het karton over te tekenen en uit te knippen. Schuif dit karton in de sokken zodat ze al een beetje oprekken, op deze manier voorkom je dat de vinyl lostrekt bij het aandoen van de sokken.

Wij kozen voor grappige teksten omdat de papa’s hier (bijna) in pensioen zijn en dus al eens durven een dutje te doen op de bank. Uiteraard mochten super papa sokken ook niet ontbreken.

VaderdagsokkenMaken

Het geven van dit geschenk wordt nóg persoonlijker, wanneer je er ook een echte verpakking bij maakt. Wij maakten zo’n wikkel die je ook wel eens ziet in de winkel wanneer je een pakketje sokken koopt.

SokkenWraps

Hier waren de papa’s alvast tevreden met hun gepersonaliseerd geschenkje. Wat hebben jullie gegeven aan de papa’s voor vaderdag?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.