Leeskilometers maken, is belangrijk voor kinderen, leren lezen doe je namelijk door veel te lezen. Dat is niet altijd eenvoudig want je moet steeds nieuwe manieren vinden om lezen leuk te maken. Een boek zoals “Wat doet Jul” kan daarbij helpen, want je kan als lezer zelf mee bepalen hoe het verhaal verloopt.

Wat doet Jul?

In het boekje ontmoet Jul een meisje Jip. Jip haar ouders hebben een spookhuis op de kermis, zij vraagt of hij met haar mee het spookhuis in gaat. Op dit punt kan de lezer zelf kiezen hoe het verhaal verder gaat, het boek is letterlijk in 2 delen opgedeeld.

Geknipt

In het eerste verhaal besluit Jul samen met Jip mee te gaan in het spookhuis. Niet meteen maar wel ’s avonds laat, super spannend. Dit verhaal is ook wat ons het meest triggerde, zeker omdat zoonlief zelf nog nooit in een spookhuis geweest is.

In het tweede verhaal neemt Jul het meisje mee naar zijn huis en dit is voor haar wel een hele belevenis.

Allebei de verhalen zijn heel mooi gemaakt.

Koop hier jouw exemplaar van Wat doet Jul

Geknipt voor jou

De boekjes zijn zoals eerder omschreven echt geknipt in 2 delen. In principe heb je dus 2 verhalen in 1 boek, dit bespaart wat plaats in de kast en is nog eens super leuk ook.

Ik dacht dat het wat vervelend zou zijn om te lezen en de bladzijden om te draaien maar dat is helemaal niet zo. Je raakt er in geen tijd aan gewoon.

Andere boekjes uit de geknipt voor jou serie van Zwijsen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.