Blitz! een gek drankje is het 7de boek in en een super leuke boekenreeks over het ruimtemannetje Blitz. De serie Blitz! Is geschikt voor beginnende lezers en de boeken kunnen volledig los van elkaar gelezen worden.

Wie is Blitz?

Blitz is een groen ruimtemannetje met een lange neus die woont op bol nul. Zijn beste vriend is een klein vogeltje genaamd Priet. Samen beleven ze leuke avonturen. Het laatste avontuur heeft zoonlief mij voorgelezen, ja hoor met het tonen van de mooie tekeningen en al.

Een gek drankje

In Blitz! een gek drankje, is Blitz ziek. Hij is geel geworden en heeft pijn in zijn keel. Zijn neus doet ook een beetje gek.

BlitzZiek

Priet gaat op zoek naar hulp en belandt op de bol van Flutzie. Zij maakt een drankje voor Blitz. Het drankje zorgt ervoor dat Blitz beter wordt, maar er gebeurt wel meer dan dat. Plots is hij heel klein geworden. Samen met Priet vliegen ze naar de aarde waar Rob en Moes hem willen helpen. Dit is helaas niet zonder gevaar want iemand zou Blitz wel eens kunnen zien.

Onze mening

Rian Visser heeft met Blitz een leuke reeks gemaakt. Zoonlief wou steevast meer dan 2 of 3 hoofdstukken per keer voorlezen en toonde telkens de mooie tekeningen van Lars Deltrap. Hierdoor was het boekje snel uitgelezen. Stiekem genoot ik mee van het leuke verhaal, ideaal voor kinderen uit het tweede leerjaar (of groep 4 in Nederland).

Zelf ook benieuwd naar het nieuwe avontuur? Koop dan zeker het 7de deel Blitz! een gek drankje uit de volledige serie.

Bekijk zeker ook eens de website Blitz boeken voor leuke knutsels en tips.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.