Wij spelen thuis graag gezelschapsspelletjes, ondertussen is zoonlief al wat ouder waardoor we de meeste spellen wel kunnen spelen. Tot voor kort speelden we vaak junior varianten van echte spel klassiekers om van hem stiekem ook een board game geek te maken.

Carcassonne Junior

De basisregels van Carcasonne Junior zijn eigenlijk dezelfde als die van de ‘grote’ versie, alleen zijn ze sterk vereenvoudigd. Het doel van het spel is om als eerste alle pionnen op het landschap te hebben. Dit spel is zeker even leuk als de gewone Carcasonne.

Carcassonne Junior

Monopoly Junior

Net als de gewone monopoly, bestaan er heel wat verschillende varianten van Monopoly junior (denk aan frozen, cars, kermis …). Het spel is eenvoudiger uiteraard, straten zijn vervangen door locaties zoals een zwembad, pizzeria … en er is maar 1 soort geld, dat zijn briefjes van 1. Op deze manier moet er niet teveel gerekend worden maar leren ze wel goed tellen. Hier is deze alvast een hit, bijna elke keer een vriendje komt spelen, wordt deze uitgehaald.

Monopoly Junior

Levensweg Junior

Levensweg Junior werd hier in huis gehaald rond de sinterklaasperiode twee of drie jaar geleden. Het doel van het spel is om als eerste 10 sterren te verzamelen. Dit kan je door attracties op het spelbord te bezoeken of via opdrachten op actiekaarten. Een ideale kennismaking met levensweg maar dan veel meer op niveau van het kind? Je bepaald je eigen vakantie avontuur door de keuzes die je onderweg maakt.  

Stratego Junior

Stratego is geen eenvoudig spel (heb ik van horen zeggen want in speelde het zelf nog niet). Het doel van het spel is om als eerste de vlag van de tegenstander te pakken te krijgen. De junior versie kan je in twee varianten spelen: de zoektocht of de zegeltocht.

Voor de zoektocht gebruik je de dobbelsteen en mag je je pionnen niet verplaatsen. Bij de zegeltocht gebruik je geen dobbelsteen en moet je de pionnen juist verplaatsen. Deze laatste komt dan ook dichter in de buurt van het originele spel.   

StrategoJr

Regenwormen Junior

In deze variant hoeven de spelers niet te rekenen maar kunnen de verzamelde symbooltjes geteld worden. Daarnaast is het nog eens leerzaam ook want ze leren spelenderwijs tellen en rekenen.

RegenwormenJr

Zelf gek op spelletjes en wil je spelen met kleine kinderen? Mijn tip: de junior klassiekers zijn zeker een aanrader als opstapje naar het grote mensen spel.

Op zoek naar meer speelplezier? neem dan snel een kijkje bij mijn speelgoed reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.