Dolfje weerwolfje verveelt nooit, in 2021 vierden we het vijventwintig jarig bestaan van Dolfje. Toen kwam ook het boek Maanrovers uit, het 23ste deel in de serie, wrow.

Maanrovers

Voor het boek Maanrovers vertrok Paul van Loon van het idee wat er zou gebeuren met Dolfje als er geen maan meer zou zijn. Dan zou Dolfje geen weerwolf meer kunnen worden. Dan zou Opa weerwolf (die altijd weerwolf is) misschien wel ziek worden, kan hij dan nog wel beter worden zonder de maan? Want Opa heeft de maan echt wel nodig.

En dit is precies ook waar het boek over gaat. Wanneer een vreemd figuur midden in de nacht de maan laat verdwijnen, gaan Dolfje en zijn vrienden en familie de enge maanrover achterna naar de duistere wereld van de Onderonsers. Na heel wat avontuur weet je meteen ook de antwoorden op de bovenstaande vragen (maar die ga ik natuurlijk niet verklappen).

Weerwolfje
Dolfje weerwolfje met zijn vrienden en familie worden steeds nog eens voorgesteld in elk boek. Hierdoor kan je elk boek los van elkaar lezen.

Lees ook: Weerwolf Raket

Het boek

Het boek bestaat uit 57 korte hoofdstukken. Ideaal, want op die manier kan je afspreken met kinderen om elke avond één, twee of drie hoofdstukken te lezen. Wie weet vinden ze het net zo spannend als wij waardoor ze wel meer willen lezen.

Net zoals de andere boeken van Dolfje weerwolfje zijn de tekeningen in het boek gemaakt door Hugo van Look die de wereld van Dolfje perfect in kaart weet te brengen. Ze breken niet enkel de tekst in het dikke boek waardoor het voor kinderen aangenaam is om te lezen, maar helpen ook perfect het verhaal mee vorm te geven.

Met andere woorden, Maanrovers is een must have voor elke boekenkast, vooral deze van de echte weerwolf fans.

Koop Maanrovers en lees hoe het nu moet met de weerwolven als de maan gestolen wordt.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.