Twee jaar geleden was het, rond halloween, tijdens de kinderboeken week was ik bij website4mama de gelukkige winnaar van het boek “De grote gevaarlijke grompel“. Twee jaar later is dit nog steeds een van onze (ok, ik zal eerlijk zijn, mijn) favoriete boeken, al helemaal rond de periode van halloween.

Waarover gaat het boek?

Tijdens een picknick vertelt Muis over zijn boek van de Grote gevaarlijke grompel. Hij woont in een griezelig huis niet zo ver weg, maar niemand heeft er eigenlijk ooit al een gezien. Muis en zijn dierenvrienden gaan ’s nachts op stap in de hoop de grompel te ontmoeten. Eigenlijk merk je onderweg dat ze best wel een beetje bang zijn, maar toch gaan ze dapper verder tot aan het huis. Ontmoeten ze uiteindelijk die gevaarlijke grompel? En is die dan ook echt zo gevaarlijk?Gevaarlijke grompel

Opbouw van de grote gevaarlijke grompel

Het boek is volledig op rijm geschreven, iets waardoor mijn hart alvast sneller gaat slaan. Het is ook ritmisch geschreven waardoor het verhaal vanzelf opbouwt tot een climax, zelfs als je er geen moeite voor probeert te doen. Dat gebeurt gewoon vanzelf door de manier waarop het geschreven is. Sommige woorden zijn groter gedrukt of dik gedrukt waardoor er onbewust ook nadruk op gaat leggen.

De grote gevaarlijke grompel is een spannend boek. En toch is het ook niet té spannend om voor te lezen aan kleine kinderen. Zo las ik het voor het eerst voor toen zoonlief nog maar 2,5 jaar was, zelfs dan vond hij het al leuk en was hij zelf niet bang. Nu lezen we het nog steeds en het gaat niet vervelen.

Houden jullie kindjes van voorleesverhaaltjes? Mag het een beetje griezelig zijn?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.