Het huidige lievelingsdier van onze zoon past perfect bij halloween: de vleermuis. Daarom leek oktober me dan ook het ideale moment om samen met hem een vleermuizensuite in elkaar te knutselen.

Vleermuizen

Vleermuizen zijn als insectenjagers erg nuttige dieren, want geef nu toe, wij mensen zijn meestal minder gek op al die insecten. Daarnaast lijkt het me ook heel leuk om deze nachtdieren door je tuin te zien rondfladderen.

Vleermuizen hebben het tegenwoordig niet altijd makkelijk om schuilplaatsen te vinden, daarom is zo’n vleermuizensuite zoals wij die kochten ook voor die dieren een ideale oplossing. Nu enkel nog hopen dat ze bij ons in het hotel willen komen wonen.

Vleermuizensuite

Een vleermuizensuite hang je best op hoger dan 3 meter, op een plek waar geen roofdieren bij kunnen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan katten. Vleermuizen hebben graag warm, dus als je een plaatsje vind die een groot deel van de dag zonlicht krijgt, dan is de kans groter dat je suite gebruikt zal worden. Wij zullen ervoor kiezen om die niet te ver van het slaapkamerraam van zoonlief te bevestigen, als er dan gasten komen logeren, dan is de kans groter dat hij ze ziet.

Om de suite te maken, kochten wij een pakket die alle onderdelen bevat om het huisje in elkaar te timmeren. Er stond aangegeven dat het pakket voor kinderen van 7 tot 12 jaar is maar het leek me perfect haalbaar om dit project samen met mijn vijfjarige te ondernemen.

Lijmen

Dat lukte best wel goed, maar er is toch een heuse portie geduld en wat hulp van papa en mama nodig. We hadden niet alle benodigde materialen in huis, de grotere elektrische toestellen vergen wel volwassenen. Toch was het heel spannend en leuk om dit huisje in elkaar te timmeren.

Schuren

Binnenkort gaan we het huisje ook nog samen schilderen, we zijn enkel nog op zoek naar de juiste watervaste acrylverf en mooie kleurtjes.

Insecten

Vleermuizen maken gebruik van echolocatie om vliegende insecten te vinden. Insecten maken het grootste deel uit van hun voeding. Als je geen insecten in je tuin hebt, is het moeilijk om vleermuizen aan te trekken. In de loop van de lente en zomer zullen we dan maar proberen om ook onze tuin wat insectenvriendelijker te maken met de juiste planten en bloemen. Zo hopen we dat we zeker bezoekers mogen verwelkomen in onze vleermuizensuite.

 vleermuishuis

Hebben jullie al eens zo’n vleermuizen suite ergens zien hangen? Deel gerust ook jullie enge creaties in de crea-cross met onder andere leuke creaties van de gastvrouwen kreanimo, mama duizenpoot en meldiy

3 Replies to “Vleermuizensuite, diy voor halloween

  1. Pingback: Halloween maskers knutselen - Mel DIY
  2. Pingback: Leukste crea cross DIY van 2019 - Mel DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.